Vad gör en bokningsagent?

Innehållsförteckning

Vad gör en bokningsagent?

Vad gör en bokningsagent?

Bokningsagenten hanterar alla administrativa detaljer från artistens sida som är kopplat till dennes konsert eller turné. ... En del artister lägger turnéer lång tid i förvägen och det kan göra det svårt att boka kort inpå och i vissa tillfällen även månader i förvägen.

Hur bokar man en artist?

Boka artist – Artistuppträdanden

  1. Alt 1. Titta vår hemsida där hittar ni några förslag på olika artister vi arbetat med.
  2. Alt 2. Skicka oss ett mejl på vilken artist ni söker så tar vi fram ett pris förslag.
  3. Alt 3. Ring oss så 0221-17050 så tar vi fram ett passande förslag tillsammans.

Hur mycket kostar det att hyra en artist?

Att boka en artist kostar mellan 200 SEK.

Vad gör man som manager?

Artistagent / manager är artistens representant i olika sammanhang, men framförallt handlar det om att marknadsföra artisten, dvs skaffa uppdrag åt denne eller gruppen. Oftast är en artistagent manager för många olika artister och musiker. Det handlar mycket om personliga kontakter och om att ta sig fram i branschen.

Vad kan man jobba med inom musik?

Musiker arbetar med musikaliska uttryck och använder ett instrument eller sin röst för att skapa musik. Klassisk musik, folkmusik och populärmusik är huvudinriktningar för musiker. Musiker kan exempelvis arbeta som gitarrist i ett rockband, som cellist i en symfoniorkester eller som sångare.

Vad finns det för jobb i musikbranschen?

Musiker - är ett samlingsnamn för många olika yrken. Som musiker kan du vara allt ifrån gitarrist i ett rockband till cellist i en symfoniorkester eller så kan man vara sångare. Exempel på olika sortens musiker är bl a ackompanjatör, konsertpianist, körledare, tonsättare, filmkompositör, kantor och dirigent.

Vad kostar det att hyra en trubadur?

Så om en trubadur vill ha 1500-2000kr för att spela på din fest, så är det absolut ingen överpris. Är de sedan dyra i bandet så är inte 6000kr till 8000kr heller ett överpris. Denna liknelse gäller okända musiker som kan lira och leverera till den typ av fest du vill ha.

Vad kostar det att hyra en komiker?

Beroende på vilken budget man har så ska man tänka sig för vilken typ av komiker man ska anlita. En professionell komiker kostar ungefär mellan 12.000 till 15.000 kronor inklusive eventuella resor till och från samt ett boende och ett uppträdande på ungefär 20 till 30 minuter.

Vad kostar en känd artist?

Riktigt välkända och brett populära artister brukar kosta från en eller flera hundra tusen kronor. De allra största och mest internationellt erkända svenska artister kostar inte sällan runt en miljon eller mer. Priserna på kända svenska artister är dock dagsfärska beroende på hur ”het” artisten är för stunden.

Vad kostar ett band till fest?

Två spelningar kan i sig vara väldigt olika; en kan vara liten med två trubadurer och en annan kan vara storslagen med fullt band. Med det sagt är en generell uppskattning av priset för en livespelning är ca 10.000-30.000 kronor.

Relaterade inlägg: