Hur är det att jobba som begravningsentreprenör?

Innehållsförteckning

Hur är det att jobba som begravningsentreprenör?

Hur är det att jobba som begravningsentreprenör?

Begravningsentreprenören hämtar avlidna människor och gör iordning kroppen inför begravningen. I arbetet ingår många biltransporter, till bårhus och begravningsplatser. En stor del av begravningsentreprenörens arbetstid handlar om att samarbeta med olika företag och myndigheter.

Hur mycket tjänar man på en begravningsbyrå?

30 900 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur utbildar man sig till begravningsentreprenör?

Så blir du begravningsentreprenör

  1. Företagsförlagd utbildning. Upplärning sker ofta på arbetsplatserna. De större byråerna har regelbundna internutbildningar som sker efter att man blivit anställd. ...
  2. Eftergymnasial utbildning. Yrkeshögskolan och Sensus ordnar vidareutbildning för begravningsentreprenörer.

Hur startar man en begravningsbyrå?

Det är inte ett krav att som begravningsbyrå att få en auktorisation, men det påvisar att man är en seriös aktör på marknaden. För att bli en auktoriserad begravningsbyrå krävs att varje medarbetare har genomgått den omfattande auktorisationsutbildning som utarbetats av Sveriges Begravningsbyråers Förbund.

Har begravningsbyrå tystnadsplikt?

Många tror att begravningsbyrån skall meddela alla närstående men så är inte fallet. Tvärtom har anställda på en begravningsbyrå tystnadsplikt. Om de får i uppdrag av beställaren av begravningen att informera andra så gör de naturligtvis det men inte annars.

Vad är Begravningsrådgivare?

Begravningsrådgivaren är den person som är mest inriktad på att hålla i kontakten med kunderna, alltså de anhöriga till den som har avlidit.

Vad gör man på en begravningsbyrå?

Beställa blommor. Ordna begravningsprogram och andra trycksaker. Utformning och bokning av dödsannonser och tackannonser. Hjälp vid ceremonin, vara ceremonivärd och sköta kontakt med till exempel prästen.

Hur lång tid brukar det ta mellan dödsfall och begravning?

Kremering eller gravsättning av en avliden person ska ske inom en månad från dödsfallet. Skatteverket kan medge anstånd om senare begravning men det sker bara om det finns särskilda skäl.

Relaterade inlägg: