Vad tjänar en bantekniker?

Innehållsförteckning

Vad tjänar en bantekniker?

Vad tjänar en bantekniker?

Löneskillnader mellan män och kvinnor
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201629 400 kronor30 500 kronor
201729 300 kronor30 700 kronor
201826 100 kronor33 400 kronor
201928 900 kronor34 800 kronor

Hur är det att jobba som bantekniker?

Som bantekniker arbetar du med underhåll, felavhjälpning och nybyggnation av järnvägsspår. Arbetet kan ske både i tunnelbanor, på spårväg och på järnväg. Vanliga arbetsuppgifter är växel- och rälsbyten, snö- och vegetationsröjning och spårjusteringar.

Vad gör en Spårtekniker?

En viktig del av arbetet som järnvägstekniker är säkerheten i spårmiljö. Därför krävs utöver den tekniska kompetensen även att du uppfyller fastställda hälsokrav. Arbetet är oftast ett fritt arbete, och bedrivs för det mesta i arbetslag med skiftande arbetstider.

Hur mycket tjänar en Signaltekniker?

32 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad krävs för att bli bantekniker?

Utbildningen till bantekniker omfattar ett års heltidsstudier (200 Yh-poäng). Under 40 veckors tid läser du teoretiska kurser, utför praktiska övningar och gör LIA (Lärande i arbete) hos någon av våra företagspartners i branschen. Under utbildningen förekommer obligatoriska moment däribland ett examensarbete.

Vad tjänar en banarbetare?

27 700 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad tjänar en Järnvägsingenjör?

42 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur blir man Järnvägstekniker?

Under 40 veckors tid läser du teoretiska kurser, utför praktiska övningar och gör LIA (Lärande i arbete) hos någon av våra företagspartners i branschen. Under utbildningen förekommer obligatoriska moment däribland ett examensarbete. Följande kurser ingår i banteknikutbildningen: Allmän järnvägsteknik för tekniker.

Vad har en lokförare i lön?

Yrkeskåren använder en så kallad tarifflön, vilket innebär att alla på arbetsplatsen börjar med samma ingångslön, men lönestegen skiljer sig mellan olika företag. En lokförare tjänar i snitt 39 700 kr i månaden, enligt Statistikmyndigheten SCB.

Vad krävs för att bli lokförare?

För att bli antagen till utbildningen behövs godkänd gymnasieexamen med ämnena svenska, matematik och engelska samt vara 20 år fyllda vid examen. Då yrket är en säkerhetstjänst genomgår man även yrkesspecifika tester för att bli antagen, samt en läkarundersökning.

Relaterade inlägg: