Vad är boendestöd Socialstyrelsen?

Innehållsförteckning

Vad är boendestöd Socialstyrelsen?

Vad är boendestöd Socialstyrelsen?

I Socialstyrelsens termbank [5] definieras boendestöd som ”bistånd i form av stöd i den dagliga livsföringen riktat till särskilda målgrupper i eget boende”. ... Den andra arenan är en bostad med särskild service, och i denna insats ingår en bostad för den enskilde samt personal som ger stöd och service.

Vem behöver boendestöd?

Om du har en funktionsnedsättning och fyllt 18 år, kan du ansöka om boendestöd. Boendestöd kan i vissa fall vara ett alternativ till LSS-bostad och är kostnadsfritt. Stödet är personligt anpassat utifrån dina behov och kan variera i tid och omfattning.

Vad är boendestöd och vem har rätt till det?

Boendestöd är när personal kommer hem och ger stöd i personens egen lägenhet. Boendestöd är en praktisk, pedagogisk och social insats för personer med funktionsnedsättning som syftar till att underlätta för den enskilde att hantera sin vardag.

Vem kan få boende stöd?

I Socialstyrelsens termbank definieras boendestöd som bistånd i form av stöd i den dagliga livsföringen riktat till särskilda målgrupper i eget boende. Målgruppen är främst personer med funktionsnedsättning. Boendestödet anpassas till den enskildes behov av och möjligheter att utveckla ett fungerande vardagsliv.

Vad är ett psykiatriboende?

Bostad med särskild service för personer med funktionsnedsättning (SoL) Bostäder med särskild service erbjuds personer som på grund av fysiska, psykiska eller andra skäl behöver mer omfattande stöd än det som kan ges i ordinärt boende. I verksamheten erbjuds individuellt anpassat stöd, service och omvårdnad.

Relaterade inlägg: