Vad gör en överste?

Innehållsförteckning

Vad gör en överste?

Vad gör en överste?

En överste har typbefattning som regements- eller flottiljchef. I svenska flottan motsvaras graden av kommendör.

Vad krävs för att bli överste?

En officer ska i regel ha haft sin grad i minst två år innan han eller hon kan befordras. Beslut om befordran fattas av chefen på det förband där officeren tjänstgör. För befordran till överstelöjtnant, kommendörkapten eller högre grader fattas beslut om befordran av Försvarsmaktens personaldirektör på Högkvarteret.

Vad gör generaler?

General är en förkortning av franskans capitaine général, från titeln generalkapten. Benämningen har från medeltidens slut använts för högste befälhavaren över en här eller häravdelning och under viss tid.

Hur mycket tjänar en generallöjtnant?

46 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur blir man gruppbefäl?

Grundkurs befälsföring för gruppbefäl är en grundkurs för dig som har ett militärt avtal och är, eller ska bli, placerad som gruppchef. Den lämpar sig även för dig som utbildar dig till instruktör inom Försvarsmakten. Utbildningen ger dig grunderna i truppföring.

Hur mycket tjänar en överste?

46 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad krävs för att bli amiral?

Under 1900-talet har flera tidigare Marinchefer som varit viceamiraler i aktiv tjänst tilldelats den högsta amiralsgraden i samband med sin pensionsavgång. I dagligt tal tilltalas viceamiraler, konteramiraler och flottiljamiraler (1 stjärna, motsvarande brigadgeneral) som "amiral".

Relaterade inlägg: