Vad gör en civilingenjör i maskinteknik?

Innehållsförteckning

Vad gör en civilingenjör i maskinteknik?

Vad gör en civilingenjör i maskinteknik?

– Maskiningenjörer medverkar i alla faser av utveckling, konstruktion, produktion, driftsättning och drift av produkter, system och processer.

Var jobbar en maskintekniker?

Maskiningenjörer behövs på små som stora företag, ofta inom tillverkningsindustrin. Det är vanligt att maskiningenjörer arbetar som konsulter och anställs för olika projekt ute hos företag.

Hur mycket tjänar en civilingenjör?

Med 10 års yrkeserfarenhet var medianlönen för civilingenjörer utan chefsbefattning ca 46 000, och efter 20 år i arbetslivet 55 000 kr per månad. Medianlönen för chefer med motsvarande erfarenhet var ca 12 000 respektive 14 000 kronor högre.

Vad är mekanisk teknik?

Mekanik är den äldsta och mest grundläggande delen av fysiken. Mekaniken handlar om kroppars beteende när de utsätts för krafter och förflyttningar. Under början av 1900-talet formulerades nya mekaniska lagar baserat på objektens storlek och hastighet, som skilde sig från den newtonska mekaniken.

Vad tjänar en civilingenjör maskinteknik?

En civilingenjör inom maskinteknik tjänar i snitt 44900 kronor i månaden.

Var jobbar en maskiningenjör?

En maskiningenjör kan arbeta med allt från konstruktion av maskiner till service och underhåll i produktionen på ett företag. Konstruktörer inom maskinteknik konstruerar och utvecklar mekaniska produkter, allt ifrån bilmotorer till hela produktionsanläggningar i industrin.

Vilken typ av ingenjör tjänar mest?

Högst snittlön bland civilingenjörerna, 52 600 kronor, har civilingenjörer inom elektroteknik i Stockholm. Samma grupp av ingenjörer har lägst snittlön i Mellersta Norrland, 44 300 kronor. Den norrländska elektronikingenjör som väljer att flytta till Stockholm kan alltså räkna med ett lönelyft på uppemot 20 procent.

Relaterade inlägg: