Vilka arbetsuppgifter har en Dataspelsutvecklare?

Innehållsförteckning

Vilka arbetsuppgifter har en Dataspelsutvecklare?

Vilka arbetsuppgifter har en Dataspelsutvecklare?

Man omsätter uppgifter om spelinriktning och figurer genom att programmera instruktioner till datorn. Oavsett vilken inriktning man har som spelutvecklare är det alltid viktigt att kunna kommunicera bra. Ofta har exempelvis designern ett förslag om hur ett spel ska svara och vad som ska hända i olika situationer.

Är det lätt att få jobb som spelutvecklare?

Enligt Dataspelsbranschen, som är en branschorganisation för dataspelsföretagen, är svensk dataspelsexport kraftigt växande. Detta innebär att det under de närmaste åren kommer att finnas ett stort behov av personal inom yrket. Inom data/IT-sektorn efterfrågas främst utbildade med en längre utbildning.

Hur blir man en spelutvecklare?

blir du spelutvecklare

  1. Eftergymnasial utbildning. Det finns ett antal olika utbildningar som inriktar sig mot dataspelsutveckling, både inom universitet och högskola och inom Yrkeshögskolan. ...
  2. Arbetsmarknadsutbildning. Det kan finnas möjlighet till påbyggnadsutbildning för många yrkesroller och inriktningar inom it.

Hur mycket tjänar en Spelprogramerare?

Medellönen för en spelutvecklare ligger på 43800 kr.

Vad innebär spelutveckling?

En spelutvecklare omsätter idéer till att bli riktiga spel. Det är spelutvecklaren som skapar spelet från grunden och ser till att det håller högsta möjliga kvalitet. Arbetet kan egentligen delas in i tre olika delar. Man kan antingen arbeta med design, grafik eller programmering.

Vad är lönen för en spelutvecklare?

Marknadslönen 2021 för utvecklare inom spel och digitala media ligger mellan 34 000 och 58 000 kronor per månad. Utvecklar och programmerar spel och andra interaktiva medier som innefattar grafik och digitala animationer.

Hur man blir en Speltestare?

Allt ovan var för att komma fram till punkten att man inte bara ska vara en så kallad gamer för att kunna jobba som speltestare, utan att man bör ha en utbildning för att göra det på bästa tänkbara sätt. En av utbildningarna som finns tillgängliga nu är en som Boden Game Camp erbjuder och den börjar hösten 2020.

Vad krävs för att bli speldesigner?

Det är ovanligt att någon går direkt från en utbildning till att bli speldesigner på ett företag. Startar man eget är det förstås annorlunda men yrket kräver fortfarande en del erfarenhet. Vägen till speldesigner börjar ofta som level designer eller QA. Det kan ta många år att bli speldesigner på ett större företag.

Hur lång tid tar det att bli spelutvecklare?

Denna utbildning leder fram till en högskoleingenjörsexamen. Du blir dataingenjör med expertis inom spelutveckling, en utbildning som är gångbar även inom andra delar av IT-sektorn. Utbildningen kan också ligga till grund för vidare studier på avancerad nivå. 180 hp motsvarar 3 års studier på heltid.

Relaterade inlägg: