Hur gör man rent en dammvippa?

Innehållsförteckning

Hur gör man rent en dammvippa?

Hur gör man rent en dammvippa?

När du dammar blir fjädern statisk och dammet fastnar i vippan, perfekt för att damma av bokhyllor eller lampor bland annat. För att rengöra den, skaka av den utomhus eller tvätta försiktigt i ljummet vatten och lite diskmedel. Dammvippan tillverkas i Dalarna.

Varför dammvippa?

Dammvippan är utmärkt när man behöver damma på platser som man inte kommer åt vare sig med dammtrasa eller dammsugare. Som bakom element, bakom pianot eller när man vill damma av känsliga föremål som skulpturer, tavlor och liknande.

Vad ska man damma med?

Det är bättre att damma med en fuktig trasa, för då fastnar dammet på trasan. Försöker du damma med en torr trasa eller med hushållspapper kommer du bara sprida dammet ännu mer i rummet.

Hur bra är en dammvippa?

Dammvippan är bra för vardagsstädning, om man bara behöver få bort lite damm från hyllorna och göra rummet fräschare. Men för att rummet ska bli helt rent måste städningen kompletteras med till exempel en fuktig trasa och dammsugning. Att damma med dammvippa är ändå en viktig del av städningen.

Hur får man bort dammet från Swiffer?

Swiffers rengöringsdukar har unika fibrer som anpassar sig efter underlaget för att komma åt i skrymslen och vrår, så att du kan avlägsna damm och hår från i stort sett vilken yta som helst utan att sprida runt det i hemmet. Den passar särskilt bra för att städa bort djurhår eller om är extra känslig mot damm.

Hur gör man ren Swiffer?

Den är utrustad med tusentals flexibla fibrer som fångar upp damm och hår som fjäderdammvippor bara sprider omkring sig. Det ergonomiska handtaget passar perfekt och bekvämt i din hand. Fungerar på praktiskt taget alla torra ytor utan att lämna några rester. Använd med Swiffer Duster-refiller."

Vad betyder att damma?

Damm är ingen enskild sak, utan består av små partiklar som kommer från olika saker. Det kan vara partiklar från textilier, död hud, pollen, jord, papper och mycket annat. Vad dammet hemma hos dig består av beror på var du bor och vad du har för saker i ditt hem och var du bor någonstans.

Hur används Mirakeltrasa?

Nedstänkt kakel i badrummet, fingeravtryck på fönster och smutsiga köksbänkar kan städas effektivt med mikrofibertrasorna som ibland kallas ”mirakeltrasa”. För dammtorkning används trasan torr och för allmän städning fuktas den med vatten. Fibrerna i duken är så tunna att de suger åt sig smuts och bakterier.

Vad ska man ha för mopp?

Moppa golven En mikromopp tillsammans med ljummet vatten och lite diskmedel är det rätta för plast- och linoleumgolv. Var fjortonde dag duger. Parkettgolv ska inte moppas lika ofta. Var sparsam med rengöringsmedel och vatten på lackat golv.

Relaterade inlägg: