Vad gör man som byggare?

Innehållsförteckning

Vad gör man som byggare?

Vad gör man som byggare?

Du kan arbeta med allt från större byggprojekt till tillverkning av inredning och möbler. Snickare som arbetar med att bygga och renovera bostäder och andra lokaler kallas även för träarbetare. Det är den största yrkesgruppen inom byggbranschen och inom detta område finns det gott om jobb i hela landet.

Vad gör man som snickare?

Som snickare ansvarar du för Vårt företags ombyggnad, renovering och snickeri. En del av ditt arbete kommer vara att utföra restaureringsarbeten och jobba med husbyggnationer. Du kommer även att utföra diverse snickeriarbeten.

Hur mycket tjänar man inom bygg?

En utbildad byggnadsarbetare tjänar i genomsnitt 36 200 kronor i månaden* (beloppet omfattar både timlön och ackordslön). Snittlönen för endast ackord ligger på 38 800 kronor i månaden och snittlönen för de med fast lön uppgår till 34 700 kronor i månaden.

Vad gör man som plattsättare?

Skapar och renoverar badrum, kök och andra ytor med noggrant underarbete och millimeterprecision. Plattsättare arbetar med att montera kakel, klinker, mosaik och konstbetongplattor på väggar och golv. De arbetar framförallt med renoveringar, men också med nyproduktion av bostäder och lokaler.

Hur är det att jobba som snickare?

Som snickare kan du arbeta med allt från stora byggprojekt till mindre sniderier. Yrket snickare passar dig som gillar fysiskt arbete, är händig, kreativ och som gillar att jobba i varierade miljöer. Om man har jobbat i några år som snickare eller gått en yrkeshögskoleutbildning kan man bli en specialsnickare.

Vill jobba som snickare?

Utbildning till snickare kan du få på gymnasieskolans Bygg- och anläggningsprogram inriktning husbyggnad. Efter gymnasieutbildningen arbetar du som lärling i ungefär två år och gör därefter ett yrkesteoretiskt prov. Efter godkänt resultat får du ett yrkesbevis som träarbetare.

Är det lätt att få jobb som snickare?

Yrken som har ett index över 4,01 och upp till 5 placeras i det intervall där bristen förväntas bli allra störst. Snickarna har ett bristindex på 4,. Och efterfrågan kommer fortsätta även de kommande åren. Enligt prognosen kommer det vara hög brist ända fram till 2024.

Relaterade inlägg: