Vad gör en Logistik Soldat?

Innehållsförteckning

Vad gör en Logistik Soldat?

Vad gör en Logistik Soldat?

Din uppgift som logistiksoldat är att transportera eller förse förband med varor. Du arbetar tillsammans med din grupp i ett logistikförband.

Vad gör en Räddningssoldat?

Du ansvarar för att planera er verksamhet och säkerställer att allt går enligt plan när ni löser en uppgift. Du ansvarar även för vård och kontroll av såväl personal som utrustning. Gruppbefäl ansvarar för en grupp på cirka åtta soldater. Plutonsbefäl ansvarar för en pluton som består av cirka fyra grupper.

Vad gör flygvapnet?

Dygnet runt, året runt, ser flygvapnet till att svenskt luftrum skyddas från kränkningar. Flygvapnets krigsförband är inriktade mot nationella och internationella uppgifter. Krigsförbanden ska vara beredda att delta i militära operationer utanför Sveriges gränser. Flygvapnet bidrar då med både personal och materiel.

Kan man ta körkort i lumpen?

Men genom att göra värnplikt kan man samtidigt passa på att ta körkort så att man kan köpa en bil efter lumpen. ... Det gäller dock att se till att bilen är försäkrad (som att försäkra bilen med Salus Ansvar) och att man har nödvändigheter för att bilen ska kunna fungera, att man har det som krävs för att vara bilägare.

Måste man ha körkort för att bli militär?

Giltigt svenskt körkort krävs Grunden i polisarbetet är att köra personbil med B-körkort. Kompetensen att köra under exempelvis utryckning påbörjas under utbildningen. Du kan söka till polisutbildningen utan att ha körkort. Däremot måste du ha ett giltigt svenskt B-körkort (ej automat) när du påbörjar utbildningen.

Vad krävs för officersutbildning?

Grundläggande militär utbildning (tre månader) med godkänt resultat samt förberedande officerskurs (tre månader) med godkänt resultat. Grundläggande militär utbildning med godkänt resultat samt kontinuerligt anställd minst nio månader som soldat, sjöman eller gruppbefäl (GSS/K) i Försvarsmakten.

Hur blir man pilot i flygvapnet?

På pilotutbildningen (Försvarsmaktens flygförarutbildning, FFU) läser du de första fyra terminerna vid Försvarshögskolan och Militärhögskolan Karlberg. Där läser du också de teoretiska grunderna för att bli officer. Termin fem och sex är grundläggande flygutbildning vid Flygskolan på Malmen i Linköping.

Relaterade inlägg: