Vad gör en elevhälsa?
Vad gör en elevhälsa?
Skolans elever ska ha tillgång till elevhälsa med medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser. Elevhälsan ska främst arbeta hälsofrämjande och förebyggande och även stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål.
Vilka verksamheter kan elevhälsan samverka med?
Elevhälsans interna samverkan kan ske på olika nivåer, dels inom elevhälsan, dels med skolledningen, lärare och övrig personal på skolan. Den externa samverkan kan ske med hälso- och sjukvården och socialtjänsten samt andra aktörer runt eleverna.
Vilka är med i EHT?
Den ska bidra till att skapa skolmiljöer som är bra för elevernas lärande, utveckling och hälsa. I elevhälsan ingår rektor, skolläkare, skolsköterska, skolpsykolog, kurator och specialpedagog. Tillsammans ska de omfatta medicinsk, psykologisk, psykosocial och specialpedagogisk kompetens.
Varför Elevhälsoplan?
Elevhälsan ska främst vara förebyggande och hälsofrämjande.” Syftet med planen för elevhälsan är att den ska vara ett stöd för rektorer och personal i det dagliga elevhälsoarbetet, samt säkra elevers rätt till likvärdig utbildning. Planen ska stimulera till verksamhetsutveckling och helhetssyn i elevhälsoarbetet.
Vad är ett elevhälsoteam?
Representanterna för elevhälsan bildar tillsammans ett elevhälsoteam. Teamet arbetar tillsammans bland annat för att hjälpa och stödja elever med inlärningsproblematik, sociala svårigheter eller beteendeproblem.
Vad gör en skolläkare?
Att vara skolläkare Skolläkaren har fördjupad medicinsk kunskap inom områdena tillväxt, utveckling, endokrinologi, psykisk hälsa, specifika skolsvårigheter, långvariga sjukdomstillstånd och funktionsnedsättningar i skolan, vaccinationer och smittskydd samt hälsofrämjande arbete.
Kan skolsköterska kalla till SIP?
Förskola och skola har inte enligt lag skyldighet att kalla till SIP. ... Elevhälsan som arbetar enligt HSL har inte heller skyldighet att kalla till SIP då lagregleringen om SIP gäller de som arbetar enligt HSL inom landstinget MEN det finns inget i lagstiftningen som hindrar att förskola och skola är delaktiga.