Vem får vara testamentsexekutor?

Innehållsförteckning

Vem får vara testamentsexekutor?

Vem får vara testamentsexekutor?

Tack för att du vänder dig till Fråga Juristen med din fråga. I sitt testamente kan man ange vem som ska vara testamentsexekutor. ... Man kan också välja att en god vän eller en annan jurist ska vara testamentsexekutor. I sitt testamente kan man förordna att Familjens Jurist ska vara testamentsexekutor.

Kan boutredningsman strunta i testamentet?

15 § ÄB). Det är sedan delägarna i dödsboet som ansvarar i första hand för skiftet av egendomen. ... På detta sättet kan inte boutredningsmannen strunta i ett testamente, om testamentet är giltigt och godkänt skall detta ligga till grund för hur boutredningsmannen anser att egendomen skall delas upp.

Hur gör man för att klandra ett testamente?

Klander av testamente Om en arvinge vill att ett testamente ska göras ogiltigt kan hen väcka en så kallad klandertalan. Talan om klander av testamente ska väckas inom sex månader efter att arvingen fått del av testamentet. Talan om klander av testamente väcks vid domstol.

Kan sambo vara Dödsbodelägare?

Begära bodelning Det innebär att en efterlevande sambo som har rätt till bodelning i vart fall fram till bouppteckningsförrättningen anses vara dödsbodelägare. Om sambon begär bodelning är sambon dödsbodelägare även fortsättningsvis.

Relaterade inlägg: