Vad är en primer bra för?

Innehållsförteckning

Vad är en primer bra för?

Vad är en primer bra för?

Vad är en primer? En primer är en produkt som används i ansiktet som grund för resten av sminket. Inte nog med att den ser till att din foundation sitter bättre, den jämnar dessutom ut huden. En primer förminskar ofta intrycket av porer, dämpar rodnader och ger huden en slätare struktur.

Vilken primer ska jag välja?

Nyckeln till att bli nöjd med resultatet är att välja primer efter din hudtyp. Är du torr i hyn kan du satsa på en fuktgivande primer, medan någon med fet hy kan behöva en primer som mattar ner och håller överflödig olja i schack.

Vad gör man med en highlighter?

Tänk på att applicera highlighter på områden du vill framhäva, områden som normalt sett träffas först av solens strålar - dvs kindbenen, nästipp och näsrygg, amorbåge, brynben och hakan. Undvik att använda highlighter i veck eller på mörkare områden, då finns nämligen risken för att huden ser blank/fet hud.

Varför smular primern?

Men varför händer det? Experter förklarar att product pilling har att göra med hur produkten absorberas av huden. Ju mindre en produkt absorberas av huden desto större är risken att produkten börjar smula.

Relaterade inlägg: