Vad är en Fjärrbilsförare?

Innehållsförteckning

Vad är en Fjärrbilsförare?

Vad är en Fjärrbilsförare?

Fjärrbilsföraren transporterar större godsenheter, över ett ton, över längre sträckor, ofta över 20 mil. Fjärrbilsföraren kan också vara en fjärrbilslots som på dagtid kör, lossar och lastar fjärrbilen på destinationsorten. Godset i fjärrbilen lämnas och hämtas vanligtvis vid godsterminaler eller lagercentraler.

Vad är Distributionslastbil?

Distributionsbilarna kör ut mjölk och matvaror som måste hållas kylda, lastbilarna har enorma kylaggregat – som drivs med el. ... 20 mils räckvidd är ändå fyra gånger mer än vad lastbilarna brukar köra. Distributionslastbilar åker inte särskilt långt på en dag, men gör många stopp på sin runda.

Är det svårt att jobba som lastbilschaufför?

Eftersom du inte kan påverka trafiken tar det den tid det tar – en stressreducerande vetskap. Transportstyrelsen anger vilka regler som gäller för kör- och vilotider. Det gör att det blir svårt för arbetsgivare att få dig att ta oväntade och påfrestande långpass.

Vad är lastning och lossning?

Bestämmelser för lastning och lossning omfattar hantering av kollin med farligt gods, farligt gods i tank/bulk samt för containrar av olika slag (bulk, tank, styckegods) som ställs på eller i ett transportmedel. ... Det samma gäller om handlingar för farligt gods inte uppfyller gällande bestämmelser.

Vad är Fjärrchaufför?

Som fjärrchaufför transporterar du stora mängder gods nattetid över långa avstånd. Du lastar själv in gods i bilen och släpet innan avfärd. I det här momentet arbetar du i team med dina andra kollegor.

Relaterade inlägg: