Vad är OBD test?

Innehållsförteckning

Vad är OBD test?

Vad är OBD test?

Elektronisk Miljökontroll (OBD) Verktyget läser av registrerade felkoder som påverkar bilens utsläpp. Får ditt fordon en så kallad bekräftad felkod underkänns det vid bilbesiktningen om felindikatorn/varningslampan indikerar för fel i systemet eller i samband med utsläppsvärden som överstiger gränsvärdet.

Vilka funktioner kommer man alltid åt via fordonets OBD uttag?

Numera är en sådan anslutning standardiserad och används över hela världen för att läsa av felkoder och parametrar som finns i en bils styrenheter, att modifiera dessa parametrar och även att uppdatera styrenheternas programvaror. Standarden kallas även On-Board-Diagnostics, OBD eller OBD-II.

Vilken felkodsläsare ska man köpa?

Foxwell dominerar ”Bästa felkodsläsaren 2019 – Bäst i test” likt förgående års test. Det är ingen slump att felkodsläsarna från Foxwell felkodsläsare håller hög kvalité. Genom att tillverka felkodsläsare under längre tid med olika varianter och prisklasser får man en generellt bra produkt.

Vilken iCarsoft?

Foxwell NT630 Plus hamnar alltså på fjärde plats på vår topplista, för det är den verkligen värd! iCarsoft CR Pro hittar vi även i år på plats nummer 3! ... Men nog om designen, iCarsoft CR Pro har stöd för 40 av de mest populära bilmärkena med OBD2-uttag och kan läsa av alla felkoder man kan tänkas ha.

Hur är Biltemas felkodsläsare?

Felkodsläsare i fickformat för enkel och snabb felsökning av de flesta fordon med EOBD/OBDII diagnostiksystem. Läser aktuella och lagrade diagnostiska felkoder från fordonets styrbox. ... Efter reparation raderas felkoderna och felindikeringslampan i fordonet släcks.

Vad är Omborddiagnossystem OBD?

Vid kontrollbesiktning ingår elektronisk kontroll av bilens avgasrenande system - en så kallad miljökontroll. Då kontrolleras bilens omborddiagnossystem (OBD) med ett diagnosverktyg som kopplas in i ett uttag som normalt sitter under instrumentpanelen.

Var sitter OBD uttag v70?

Diagnosuttaget (On-board Diagnostic-uttaget, OBDII) under instrumentpanelen på förarsidan.

Hur bra är Biltemas felkodsläsare?

Denna avancerade felkodsläsare är enkel att hantera och visar felkoderna i klartext på den stora bakgrundsbelysta displayen. Läser och släcker felkoder på alla VW/AUDI/SKODA/SEAT modeller samt läser motorkoder för de flesta fordon nyare än 1996 års modell som är kompatibla med OBDII.

Var kan man köpa felkodsläsare?

Felkodsläsare OBDII - Biltema.se. Köp & Hämta - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen - 19 000 artiklar i din ficka!

Relaterade inlägg: