Vad gör en Elevassistens?

Innehållsförteckning

Vad gör en Elevassistens?

Vad gör en Elevassistens?

Elevassistenter arbetar inom förskolor och skolor som stöd för barn och elever med särskilda behov. Arbetet innebär bland annat att bevaka individens intressen och integrera individen i gruppen, möjliggöra för individen att lösa egna situationer.

Vad tjänar en elevassistent 2020?

Nedan visas ovanstående tabell i en graf för att tydligare visa löneutvecklingen för elevassistent....Löneskillnader mellan män och kvinnor.
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201724 100 kronor23 500 kronor
201824 500 kronor24 000 kronor
201925 100 kronor24 700 kronor
202025 600 kronor25 200 kronor

Vem kan jobba som elevassistent?

Du kan tex jobba med en elev som har läs- och skrivsvårigheter och behöver stöd för att kunna klara av undervisningen. Det kan även röra sig om arbete med elever som har koncentrationssvårigheter eller psykosociala svårigheter.

Varför får man Elevassistent?

I vissa fall kan man också behöva ha kunskap om olika funktionsnedsättningar. Elevassistenter arbetar med barn och ungdomar som har behov av särskilt stöd. ... Det kan till exempel handla om att hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter eller olika typer av funktionsnedsättningar.

Har Elevassistent?

Elevassistenter stödjer elever och lärare för att göra lärandet lättare. Elevassistenter arbetar i skolan med enskilda individer som är i behov av extra stöd. Elevassistenten kan också vara en extra hjälp i klassrummet under undervisningen, på raster och på fritids.

Vad gör en resurs i skolan?

Vad innebär det att vara resurspedagog? – Vi resurspedagoger är de som jobbar närmast eleverna under deras skoldagar och på fritids, med allt från att hjälpa till under lektionerna till att vara med i aktiviteter på rasterna.

Vad krävs för elevassistent?

Elevassistenter kan ha olika utbildningsbakgrund. Gymnasieutbildning och gärna eftergymnasial utbildning, t. ex från en yrkeshögskola, kring den funktionsnedsättning eleven har är vanliga krav från skolorna.

Vad tjänar ni elevassistenter?

En Elevassistent i Sverige tjänar i snitt 25 500 kr i månadslön. Lönen för en Elevassistent kan dock skilja sig mycket beroende på vem man är och var man arbetar. ... Och du kan även undersöka hur lönefördelningen ser ut inom Service-, omsorgs- och försäljningsyrken där yrket Elevassistent ingår.

Vad är lönen för en elevassistent?

25 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Relaterade inlägg: