Hur är det att jobba som handläggare på Migrationsverket?

Innehållsförteckning

Hur är det att jobba som handläggare på Migrationsverket?

Hur är det att jobba som handläggare på Migrationsverket?

Arbetet innebär bland annat att möta människor i olika samtal, administrera handlingar, utreda och fatta beslut i ärenden om uppehållstillstånd eller hantera överklaganden i domstol. Du kan också arbeta med mottagandet av asylsökande under den tid som de väntar på beslut i sitt ärende.

Hur får man tag i Migrationsverket?

När din handläggare har börjat arbeta med ditt ärende kan han eller hon begära in ytterligare information från dig om vi behöver det för att kunna fatta beslut i ditt ärende. Du blir i så fall kontaktad via post eller mejl, beroende på om du ansökt på blankett eller gjort en webbansökan.

Kan man ge tips till Migrationsverket?

Enklast är om du vänder dig direkt till myndigheten, i detta fall Migrationsverket, och gör en anonym anmälan. Kontaktuppgifter till dem hittar du HÄR. Du kan då lämna information i ett pågående ärende, så får de själva ta ställning till hur de går vidare.

Vilka myndigheter jobbar med migrationspolitik?

Olika myndigheters ansvar i migrantprocessen

  • de svenska ambassaderna och konsulaten i utlandet, som tar emot ansökningar om visum, arbets- och uppehållstillstånd.
  • polisen, som ansvarar för gränskontrollen och för personer som inte självmant lämnar landet.

Vad tjänar en handläggare på länsstyrelsen?

41 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur skickar man post till Migrationsverket?

Skriv och läs meddelanden genom att logga in i Min sida. Genom att använda meddelandetjänsten i Min sida kan du få personliga svar om ditt ärende hos Migrationsverket. har ansökt om asyl eller uppehållstillstånd enligt den tillfälliga lagen.

Relaterade inlägg: