Vad gör en handläggare hos polisen?

Innehållsförteckning

Vad gör en handläggare hos polisen?

Vad gör en handläggare hos polisen?

Vi gör prövningen utifrån ordning, trafik samt säkerhet och vi fattar beslut om ansökningarna ska beviljas eller inte. Jobbet innebär dialog med exempelvis medborgare, kommunen och berörda lokalpolisområden.

Vad tjänar en administratör hos polisen?

Lönestatistik för administratör, löner i olika regioner i Sverige
RegionMedellön 2020
Sydsverige33500
Västsverige33200
Norra Mellansverige31300
Mellersta Norrland31400

Varför jobba på polisen?

Som polis arbetar du för att skapa trygghet och ordning i samhället och för att bekämpa brottslighet. Poliser arbetar även med akuta utryckningsuppdrag. Det brottsförebyggande arbetet underlättas bland annat genom en polisorganisation, där närpoliser har ansvaret för en stor del av det dagliga arbetet.

Hur styrs den svenska polisen?

Riksdagen bestämmer genom lagar hur polisen i Sverige ska arbeta och vad polisen ska göra. Utifrån riksdagens lagar skriver regeringen förordningar och direktiv till polisen. Regeringen utfärdar varje år ett regleringsbrev som innehåller de övergripande målen och prioriteringarna för polisens verksamhet.

Vad är en civilpolis?

De civila utredare är anställa av Polismyndigheten men själva behöver inte vara utbildade poliser. En civil utredare kan exempelvis vara anställd vid Sektionen för brott i nära relation, där ärenden handlar om frihetsberövade personer, barnärenden med tidsfrister, kontaktförbud, riskärendet och övriga relationsbrott.

Relaterade inlägg: