Hur blir man hundtrimmare?

Innehållsförteckning

Hur blir man hundtrimmare?

Hur blir man hundtrimmare?

Utbildningen löper under ca 1 år fördelat på 8 tillfällen x 2 dagar + examen på skolan samt att du gör minst 30 praktikhundar hemma. Hundfrisöryrket kräver mycket praktisk träning – på skolan får du veta hur du ska klippa och trimma olika raser men för att du ska bli en duktig hundfrisör krävs ännu mer praktik.

Hur är det att vara Hundfrisör?

Den som vill bli hundfrisör ska inte bara tycka det är roligt att arbeta med hundar. Man måste också ha talang för hur hunden ska klippas och trimmas. Tålamod och kunnande i att hantera hundar är grundstenen i yrket, plus att man blir så skicklig att man hinner med många hundar under ett arbetspass.

Vad kostar det att trimma sin hund?

250kr/30 minuter därefter. Inkluderar schamponering, shed safely lerbad, fön, underullskamning, puts klippning, öronrens & kloklipp.

Vad gör en hundtrimmare?

Pet Groomer kan också kallas för Hundfrisör, därför att det oftast handlar om att ta hand om just hundar. Man kan också kallas för en trimmare. Förutom hundar, kan katter och andra djur också vara föremål för grooming/trimmning.

Vad kostar Hundfrisörutbildning?

Vad kostar det att utbilda sig till hundfrisör? Priset på utbildningarna kan precis som lönen för yrket variera stort men att utbilda sig till hundfrisör kostar mellan 25.000-45.000 kr.

Hur klipper man en hund själv?

Uppmuntra hunden att stå på bakbenen, med framtassarna lutade mot dig eller på en stol. Trimma bröst, mage och framben, och maka försiktigt på tassarna så att du kommer åt bättre. Trimma bakbenen uppifrån och ner. Lägg ifrån dig trimmern och hämta saxen för att försiktigt klippa området runt ändan och svansen.

Hur mycket kostar det att klippa klorna på en hund?

Vi klipper klorna på dessa husdjur: 149 kr. Smådjur fr. 149 kr.

Relaterade inlägg: