Hur är det att jobba som kemist?

Innehållsförteckning

Hur är det att jobba som kemist?

Hur är det att jobba som kemist?

Som kemist har du möjlighet att arbeta med många olika saker inom vitt skilda områden. Många kemister arbetar i laboratorier med produktutveckling och analyser. Men det finns också de som jobbar mer administrativt, till exempel med utredningar, patentansökningar och med att hålla koll på lagar och restriktioner.

Vad tjänar en analytisk kemist?

43 900 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur mycket tjänar man som kemist?

Både för nyexaminerade och erfarna kemister är tillgången på jobb större än tillgången på utbildade. Medellönen i Sverige ligger på SEK 43 900:- i månaden, SEK 43 000:- för kvinnor och SEK 44 900:- för män. Ofta börjar kemister att jobba som labbassistenter eller QC (Quality Control).

Vad gör en Läkemedelstekniker?

Läkemedelstekniker ger dig en bredd och specialistkunskaper. Allt du behöver för att kunna delta i det dagliga arbetet och i tillverkningsprocesser för både konventionella (kemiska småmolekyler) och biologiska (celler och proteiner) läkemedel samt inom steril eller icke-steril tillverkning.

Vad gör en Livsmedelstekniker?

Som utbildad livsmedelstekniker kan du arbeta med produktionsledning, produktutveckling, livsmedelsinspektion, rådgivning, kvalitetsledning, hygienansvar och försäljning – eller som kökschef, kostchef, processtekniker och hållbarhetscoach.

Hur blir man analytisk kemist?

För att kunna jobba som analytisk kemist krävs det att man skaffar sig en akademisk utbildning inom analytisk eller teknisk kemi och gärna även erfarenhet av GCMS, ICPMS och/eller andra analysinstrument. På gymnasiet rekommenderas det i första hand Naturvetenskapsprogrammet.

Hur mycket tjänar en laborant?

36 400 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Relaterade inlägg: