Vad är folkhögskola för dig?
Vad är folkhögskola för dig?
Folkhögskolan är en annorlunda skolform som tror på att förena teori och praktik och låta olika människor, kulturer, livsvillkor och intresseinriktningar möta varandra. ... Varje folkhögskola bestämmer självständigt över sitt kursutbud och sin profil och är inte bunden till centralt fastställda läroplaner.
Varför finns folkhögskolor?
Folkhögskola är en annorlunda utbildningsform Folkhögskola vänder sig till vuxna och är öppen för alla. En viktig del är att du är med och påverkar utbildningen. Samtal och diskussioner är viktiga och kursdeltagarna lär av varandra. Folkhögskolan utgår från dina kunskaper, erfarenheter, behov och drömmar.
Vilka driver folkhögskolor?
Det finns 154 folkhögskolor i Sverige. 113 av dessa är knutna till olika folkrörelser, ideella organisationer, stiftelser eller föreningar. 42 folkhögskolor drivs av landsting och regioner.
Hur är det att gå på folkhögskola?
På folkhögskola tas du på allvar och din åsikt är viktig. Du uppmuntras att vara med och skapa din utbildning. Varje deltagare förväntas delta och bidra, vilket gör att utbildningen också är ett sätt att växa som människa. Gemensamt för personer som går på folkhögskola är att de har gjort ett eget val att studera.
Är det svårt att komma in på folkhögskola?
Det kan alltså vara svårt att i förhand veta hur stora dina chanser är att komma in på en viss kurs. Dock kan folkhögskolan ofta vara behjälplig med siffror kring hur många som brukar ansöka till en kurs, samt dokument som beskriver skolans eller kursens antagningsprocess och antagningsprinciper.