Hur mycket utrymme behöver en katt?

Innehållsförteckning

Hur mycket utrymme behöver en katt?

Hur mycket utrymme behöver en katt?

Rastgårdar och andra utrymmen för katter ska vara minst 6 kvadratmeter för 1–3 katter. Om du har fler än 3 katter i samma utrymme ska ytan per katt vara minst 2 kvadratmeter. Den kortaste sidan ska vara minst 1,2 meter och takhöjden minst 1,9 meter. Rastgårdar får gärna vara större, men aldrig mindre än dessa mått.

Hur länge kan man lämna en katt?

Många kattägare vet inte att det idag är olagligt att lämna sin katt ensam hemma utan tillsyn – om så bara för ett dygn. Det är ett krav att se till katten minst två gånger per dag och det är samma regler som gäller för både hundar och katter.

Hur reser man med en katt?

Du behöver ett eget pass till din katt. För att få det måste djuret vara ID-märkt och för resa inom EU behöver katten även vaccineras mot rabies. En veterinär utfärdar passet och undertecknar de vaccinationer, avmaskningar och hälsokontroller som krävs för respektive land.

Kan man ha två katter i en etta?

Ja, det kan man! Katter trivs oftast alldeles utmärkt i en lägenhet. Men du behöver ordna så att missen kan använda lägenhetens yta på bästa sätt till att leka och få utlopp för sina instinkter. Annars finns det risk för att den blir uttråkad och ger sig på dina grejer istället!

Relaterade inlägg: