Vad kan man använda myrra till?

Innehållsförteckning

Vad kan man använda myrra till?

Vad kan man använda myrra till?

Myrraolja en bra fixatör till naturliga parfymer. Den kan blandas med lättare dofter utan att ta överhanden. Används gärna i synergi tillsammans med andra hartser som frankincense. Myrra passar även fint med sötare dofter som patchouli, kryddnejlika, geranium och friska som enbär, mandarin, och tallbarr.

Hur används myrra?

Eteriska oljan myrra är sårläkande, inflammationshämmande och svamphämmande. Anses ha en lugnande effekt vid känslomässig upprördhet och vara helande. Är bra vid ont i halsen, luftrörskatarr, hosta, samt tandköttsproblem. Myrraträdet är den äldsta kådan som finns omnämd för bruk till rökelse.

Vad symboliserar myrra?

Den används bl. a. vid kröningsceremonier, men också vid balsamering. Därför skulle myrran kunna symbolisera Jesus död (och uppståndelse).

Hur ser myrra ut?

Myrra är en typ av kåda eller harts från arter av släktet Commiphora, särskilt Commiphora myrrha, i familjen rökelseträdsväxter. Växten finns naturligt i Somalia, den somaliska regionen i Etiopien vid namn Ogaden samt Jemen. ... Myrrans kvalitet avgörs av kådans mörknad och klarhet. När myrra bränns blommar doften ut.

Vad är Nardusolja?

Av den 4–10 centimeter långa aromatiska bittert kryddrika rotstocken hos Nardostachys jatamansi bereds sedan gammalt en välluktande drog, indisk nardus använd dels för framställning av nardussalva och nardusolja, samt som beståndsdel i teriak.

Vad betyder guld i Bibeln?

Guld står för kunglighet, Jesus är kungars kung. Rökelse står för väldoft i offer. Detta talar om Jesu syndfria liv som blev det felfria offret som tar bort världens synd.

Vad gav de tre vise männen?

Trots att tretalet inte är omnämnt i Bibeln, har man i västlig tradition antagit att de vise männen var tre, eftersom de överräckte tre gåvor till Jesusbarnet: guld, rökelse och myrra. I den tidiga kristna kyrkan visas olika antal i olika avbildningar.

Var kan man köpa myrra?

Myrra köper du hos oss. Beställ Myrra till bästa pris. REA - webbsmart.

Relaterade inlägg: