Vad gör man med EU pallar?

Innehållsförteckning

Vad gör man med EU pallar?

Vad gör man med EU pallar?

Idag finns ett rikstäckande retursystem för lastpallar av trä. Retursystemet ger ersättning för ofärgade vanliga pallar och pallkragar i hel och halvformat (exkl. sjöpall). Kunden har rätt att hantera pallarna som träavfall, men vi på Ragn-Sells önskar i första hand styra mot det cirkulära alternativet.

Hur mycket vikt tål en EUR pall?

Max last: 1500 kg, svensk standard SS 84 20 07. Gaffelöppnin: 9 mm. Övrigt: Säljes nya och beg. Godkänd PöS pall i det europeiska bytessystemet, enligt DNV, Europeisk standard.

Vad får man för en EU pall?

EUR märkta pallar som är felfria debiterar Schenker 70-100kr/st för beroende på hur många man är skyldig. Dock så gäller inte pallar märkta PKP för det är från ett parti olagligt införda palla så för dom får man nada. Engångspallena tillhög transportören och det är också deras ansvar att hämta dom.

Vad kallas den vanligaste pallen?

A-pallar är även kända som EUR-pallar A eller godkända EUR-pallar Den godkända EUR-pallen är den vanligaste palltypen i Sverige. Pallen används framför allt inom dagligvarubranschen och som bytespall i Pallöverföringssystemet.

Relaterade inlägg: