Vilken tandkräm ska man ha?

Innehållsförteckning

Vilken tandkräm ska man ha?

Vilken tandkräm ska man ha?

Det absolut viktigaste är att tandkrämen innehåller fluor – ett naturligt ämne som stärker tänderna. ... Några tandkrämer anges ha speciella egenskaper som t ex mot känsliga tandhalsar, missfärgningar, sköra slemhinnor eller att de gör tänderna vitare. Använd den fluortandkräm som du tycker bäst om.

När började man använda tandkräm?

Visste du att det var en svensk tandläkare som var först med att ta fram fluortandkräm? Mannen hette Yngve Ericsson och år 1959 sökte han patent på sin uppfinning i bland annat Sverige och i USA.

Vad kan man använda istället för tandkräm?

Om tandkrämen är slut eller man vill resa utan vätskor kan man ta en tur via skafferiet. Det går nämligen bra att tvätta tänderna med salt eller bikarbonat (matsoda). Det är bara att fukta tandborsten och doppa den i salt eller bikarbonat och gnugga det på tänderna.

Varför använder man tandkräm?

Fluor har använts i över 70 år för att förebygga karies. När man äter eller dricker saker som innehåller socker och kolhydrater bildar bakterier på tandytan en syra som bryter ner tandens emalj vilket kan ge hål i tänderna, karies. Fluoret stärker tanden och gör den mer motståndskraftig mot kariesangrepp.

Vilka tandkrämer har fluor?

Duraphat tandkräm är en receptfri tandkräm, som även kan skrivas på recept, som har en hög koncentration av fluor. Tandkrämen innehåller 5000 ppm fluor jämfört med 1450 ppm fluor som majoriteten av tandkrämer innehåller.

Vilken tandkräm är bäst till eltandborste?

– Idag spelar det egentligen ingen roll vilken tandkräm du använder däremot är det viktigt hur du applicerar tandkrämen. Om du har tandkrämen på tandborsten och börjar borsta är det enda som händer att en sida, eller en tand, får all tandkräm och resten blir utan.

Är tandkräm en bas?

Tandkräm är svagt basiskt och motverkar syraangrepp på tänderna.

Vem kom på tandkräm?

tandläkaren och professorn Yngve Ericsson gjorde en banbrytande uppfinning med sin fluortandkräm och kom att bidra till både förbätt- rad tandhälsa och stöd till svensk forskning under lång tid. I dag tar de flesta en god tandhälsa för givet.

Kan man göra egen tandkräm?

4 tsk finmald MSM (mortla) 1 tsk bikarbonat. 1 tsk kolloidalt silver. några droppar eterisk olja av kanel, pepparmynta, eukalyptus och/eller teatree.

Relaterade inlägg: