Vad ska man ha mellan plattorna?

Innehållsförteckning

Vad ska man ha mellan plattorna?

Vad ska man ha mellan plattorna?

Fogsand borstas ner mellan plattor och sten, när du har anlagt en uteplats eller en uppfart. Fogsand är viktigt, för det packar sig ner i springorna mellan plattorna. Detta gör att hela stenytan fungerar som en stor platta.

Hur gör man med Ogräsättika?

Ättikan - en dunk innehåller 12% ättikssprit - går effektivt ner på djupet och tar bort det ogräs som finns mellan exempelvis plattor, som sticker fram mellan springorna i altanen eller som syns på grusgången. Några sprut rakt på växtligheten och därefter lite väntetid är det enda som krävs.

Hur dödar ättika växter?

Om du verkligen vill döda allt är glyfosat nog det enda effektiva du kan köpa i Sverige. Ättika skadar växten ovan mark men rötterna kommer vara kvar till stor del. Men oavsett kommer du ha massor av frön i marken som du inte kan döda. Så jordlagret måste bort.

Kan man ta bort ogräs med ättika?

Ättika är ett annat populärt alternativ för att bekämpa ogräs. Den anses vara en lågriskprodukt men är inte heller den helt ofarlig, eftersom den inte är bra för maskar och mikroorganismer. Dessutom kan syran eventuellt laka ur marken när den löser upp mineraler.

Hur rensa stenplattor?

Börja med att rengöra stenplattorna med kvast och vatten. Borsta först bort löst liggande grus och smuts. Spola sedan vattnet över ytan och skrubba bort fläckar och missfärgningar. Skulle detta inte räcka kan du testa att använda stensåpa på dina fläckiga stenar.

Vad ska man använda för Fogsand?

Vilken typ av fogsand du ska använda beror på vilket material plattorna är tillverkade av. Vill du även ha andra funktioner, till exempel ogräshämmande egenskaper, finns det särskild fogsand till det. Den produkten påminner om vanlig fogsand med den skillnaden att bindemedel är inblandat i sanden.

Hur lägga stenmjöl mellan plattor?

  1. Gräv ur ytan för din marksten. Första steget när man ska lägga marksten är att gräva ut området där stenen ska ligga. ...
  2. Täck gropen med fiberduk. ...
  3. Fyll på med bergskross och packa ordentligt.
  4. Häll på 3 cm med stenmjöl/stenflis.
  5. Lägg marksten och avsluta med fogsand.

Hur får man bort ogräs i grus?

Ogräs mellan stenplattor och i grusgångar Den absolut enklaste metoden att ta bort ogräs mellan stenplattor är att göra det för hand. – Även här tar du bort ogräset mekaniskt om du orkar, med en gammal kniv eller pendelhacka. Men är det övermäktigt kan du använda trädgårdsättika.

Relaterade inlägg: