Vad kan man göra för att vattnet ska gå?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra för att vattnet ska gå?

Vad kan man göra för att vattnet ska gå?

Rejält. Det är också bra att veta att det nästan är vanligare att vattnet går efter att man haft värkar en stund, eller att det kanske till och med dröjer ända till utdrivningsfasen innan fosterhinnorna brister och vatten forsar, eller snarare rinner, ut.

Hur vet man om det är vattnet som gått?

Du kan också ringa om du är osäker på om förlossningen har satt igång. Om du tror att fostervattnet har gått, sätt på en binda och följ läget. Om fostervattnet har gått, rinner det ut av det i bindan.

När är det vanligast att vattnet går?

Det vanligaste är att vattnet går när du har haft värkar ett tag, men ibland är det första tecknet på att förlossningen har startat. Förlossningar tar ofta tid. Upp till ett dygn från första värken hemma tills att barnet är fött är inte ovanligt för förstföderskor.

Hur mycket vatten är det när vattnet går?

Vattnet går - vattenavgång Inne i livmodern är barnet omslutet av en hinna. Hen ligger nästan som i en påse eller ballong. I hinnan finns det fostervatten. När förlossningen kommer igång kan hinnan gå sönder.

Hur lång tid kan det ta efter att vattnet gått?

Ibland kan det ta flera dagar (1-3 dagar) att få igång ett förlossningsarbete. Det är bra att vara rustad med tålamod – precis som då förlossningen startar spontant. Om värkar inte kommit igång på ett dygn betyder det inte att igångsättningen är misslyckad, bara att du behöver mer tid.

Hur vet man om det är fostervatten?

Det blir lättare för fostret att röra sig när det finns vatten runt. Det gör så att livmodern inte trycker direkt mot fostret. Fostervattnet har ingen färg men är lite grumligt. Det har en lukt som påminner om hav och tång.

Relaterade inlägg: