Vad är balsam terpentin?

Innehållsförteckning

Vad är balsam terpentin?

Vad är balsam terpentin?

Balsamterpentin är ett vegetabiliskt lösningsmedel som används för att späda färg, lack, olja, tjära samt för att göra diverse färgblandningar. Balsamterpentin hjälper färgen, oljan, tjäran att penetrera och skydda träet. Även utmärkt för att rengöra penslar och verktyg från färg.

Vad innehåller terpentin?

en lättflyktig, färglös, med vatten icke blandbar vätska med egenartad lukt. Terpentin utvinns ur kådan från vissa barrträd och används som lösnings- och spädningsmedel. Dess kokintervall ligger mellan c:a 150 °C och 180 °C. Terpentin består huvudsakligen av en blandning av terpener.

Är terpentin?

Terpentin (latin terebinthina, av persiska termentin eller turmentin) är ett destillat från framförallt olika arter av barrträ, särskilt olika arter av tall. De är lättflyktiga, eteriska oljor i kvaliteter beroende på råvara och tillverkningssätt och används främst för att späda färg.

Vad är skillnaden mellan terpentin och Balsamterpentin?

Terpentin är ett vegetabiliskt lösningsmedel som används för att späda färg, lack, olja, tjära samt för att göra diverse färgblandningar. ... Vår terpentin är en s.k. balsamterpentin som destilleras från barrträd. Användningsområde: Terpentin används i flera olika tjärblandningar, träoljor och för att späda färger.

Hur farligt är terpentin?

Förtäring Skadligt vid förtäring. Kan orsaka illamående och kräkningar. Kan vara dödligt vid förtäring om det kommer ner i luftvägarna. Fara vid aspiration Aspiration av produkten kan orsaka kemisk lunginflammation.

Hur blandar man linolja och Balsamterpentin?

Enligt den tredje principen blandas lika delar linolja och balsamterpentin till en mager grundning. Till mellanstrykningen tillsätts en tredjedel balsamterpentin.

Vad gör man med linolja?

Det finns två sorters linolja, rå och kokt. Linolja har använts sedan lång tid tillbaka i bland annat färger för att olja in trägolv, för tätningar av rörkopplingar, impregnering av utemöbler och andra snickeriverk. Numera finns linolja även som rostskyddsmedel för bilar.

Vilket UN nummer har lacknafta?

UN 12
UN-nummerKlassNamn
UN 12973Trimetylamin, vattenlösning, med högst 50 viktprocent trimetylamin
UN 12983Trimetylklorsilan
UN 12993Terpentin
UN 13003Terpentinersättning, lacknafta

Relaterade inlägg: