Hur äter man Gråärt?

Innehållsförteckning

Hur äter man Gråärt?

Hur äter man Gråärt?

Ärterna kan ätas varma som kalla. Ta in hela baljan i munnen och dra ut ärterna med tänderna. Beroendeframkallande gott!

Hur sår man Gråärt?

Gråärtan är en tålig växt som klarar dåligt väder rätt bra. Fröna sätts ner i jord på våren med ett mellanrum på 15–20 cm. De behöver dock en form av stöd som klättervägg eller pinne som den kan klättra på. I augusti-september är det dags att skörda och torka skidorna.

Var köper man Gråärtor?

Gråärta 'Bruno'

  • Hämta i butik: Stockholm - Barkarby.
  • Hemleverans från webblager.
  • Handla i butik: Stockholm - Barkarby.

När ska man skörda Gråärt?

Gråärt, Solberga
Artikelnummer:9340
Planthöjd:150-250 cm
Plantläge:Sol
Skörd/blomning:Juli–frost
Frö/g:2-4 frön

Vilken Sockerärt är godast?

En av de godaste högväxande sockerärtor vi hittills odlat är Carouby de Mausanne. En sommar utan den och utan sockerärter är ingen sommar för då har barnen inget att småsnaska på i våra odlingar. Vissa växter går under benämningen trädgårdsnacks och är mer eller mindre prismärkta åt barnen ( så länge de kan nå dem).

Hur hög blir Gråärt?

Plantan blir 170-200 cm. hög och behöver stöd. Blommorna är tvåfärgade i rosa och violett och den torra baljan är blekt gul. Traditionellt sås ärten ofta tillsammans med bondbönan Solberga, som får fungera som stöd åt ärterna.

Hur sprita ärtor?

När man äter sockerärt kan man äta hela baljan. Att ”spritaärter betyder att man plockar ut fröna ur baljan. Du sår ärter utomhus när jorden är ganska varm (10-13 °C) i mars/april. Täck gärna över odlingen med fiberduk så att fåglarna inte äter upp fröna.

Hur torkar man bondbönor?

Svar: Det är lätt att torka bondbönor. Låt dem sitta kvar tills bönorna är fullstora. Om det är en mindre mängd är det lätt att öppna baljorna och lägga bönorna på en tidning inomhus. Där får de ligga någon vecka o torka.

Relaterade inlägg: