Vad gör man när man vallfärdar islam?

Innehållsförteckning

Vad gör man när man vallfärdar islam?

Vad gör man när man vallfärdar islam?

Ritualer i Mekka Första riten är ett besök i Mekkamoskén där helgedomen Kaba finns. Innan man går in måste man tvätta sig med vatten från den heliga Zanzamkällan. Man kan också köpa Zanzamvatten utanför moskén för den nödvändiga tvättningen. Höjdpunkten är att vandra runt helgedomen Kaba och kyssa den svarta stenen.

Vilket håll ber man mot Mekka?

Mekka (eller Mecka) är en stad i Saudiarabien som är känd som profeten Muhammeds födelsestad och den heligaste platsen inom islam. Muslimer ber därför alltid vända mot Mekka oavsett var de befinner sig. Riktningen mot Mekka är lätt att hitta i en moské.

Vad gör man under vallfärden?

Vallfärden – beskrivning Under hajjs första dag utförs tawaf, vilket innebär att pilgrimen vandrar sju varv motsols runt Kaba i den heliga moskén, Masjid al-Haram och helst röra eller kyssa den svarta stenen.

Vad är Vallfärdsmånaden?

Den firas till minne av när Abraham offrade ett får istället för sin son Ismael. På sista dagen av vallfärdsmånaden, som är då id al- adha firas, är det viktigt att muslimer slaktar ett får eller köper ett djur som har blivit slaktat på rätt sätt.

Vilket vädersträck ligger Mecka?

Den ligger 75 kilometer öster om hamnstaden Jeddah vid Röda havet. I Mecka finns templet Kaba, den heligaste platsen i den islamiska världen, som står på den öppna gården i moskén Masjid al-Haram....Mecka[redigera | redigera wikitext]
Mecka (مكّة المكرمة)
Stad
GeoNames104515
Meckas läge i Saudiarabien

Relaterade inlägg: