Vad ska en god man inte göra?

Innehållsförteckning

Vad ska en god man inte göra?

Vad ska en god man inte göra?

den gode mannen får inte besluta i frågor om vård, den gode mannen får inte bestämma vad som ska köpas eller inte köpas. Den som har god man styr efter förmåga över sina pengar och fattar själv beslut. Om en huvudman inte har beslutsförmåga tar gode mannen över istället.

Vad gör en god man Stockholm?

Som god man eller förvaltare är din huvudsakliga uppgift att företräda din huvudman utåt gentemot andra. Det gäller främst i ekonomiska och rättsliga frågor. Om du är intresserad av att bli god man eller förvaltare behöver du genomföra ett webbtest samt lämna en intresseanmälan till överförmyndarförvaltningen.

Vad har en god man för uppgift?

En god man eller förvaltares huvudsakliga uppgift är att representera någon som på grund av sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd eller liknande behöver hjälp med att bevaka sin rätt, förvalta sin egendom eller sörja för sin person. Det är tingsrätten som utser en god man eller förvaltare.

När kan det vara aktuellt att få hjälp av en god man samt vilka uppgifter har då en god man?

en god man eller förvaltare God man är en hjälpinsats som bara beviljas när du inte kan få hjälp av någon annan. Om till exempel någon anhörig, boende personal, kontaktperson eller personlig assistent kan hjälpa dig så behövs inte en god man. Först när andra inte kan hjälpa dig, kan en god man aktuell.

Vad gör en god man förvaltare?

En god man eller en förvaltare hanterar ekonomiska och juridiska ärenden åt en medmänniska som inte klarar av att göra det själv. Sedan har anhöriga fått en större behörighet att utan fullmakt sköta frågor som rör den dagliga livsföringen.

Vad gör en god man Malmö?

Vad en god man eller förvaltare kan hjälpa till med. Den gode mannens eller förvaltarens uppdrag delas upp i tre delar: bevaka rätt, förvalta egendom och sörja för person. ... förvalta egendom –till exempel betala räkningar, placera pengar och fördela pengar till huvudmannen.

Relaterade inlägg: