Hur man blir en bra telefonförsäljare?

Innehållsförteckning

Hur man blir en bra telefonförsäljare?

Hur man blir en bra telefonförsäljare?

Det finns inga generella krav på vilken utbildning man måste ha för att kunna i Sverige jobba som telefonförsäljare. Det är upp till varje arbetsgivare att anställa den som passar för jobbet.

Vad är en bra telefonförsäljare?

I all försäljning är det bättre att låta kunden prata och själv lyssna. I telefon har du ingen möjlighet att läsa kundens kroppsspråk utan måste helt förlita dig på att lyssna. Du behöver både lyssna på vad kunden säger, orden, och hur kunden säger det, tonläget.

Hur ska man sälja via telefon?

För att lyckas med telefonförsäljning måste du, precis som i ”vanlig” försäljning, lyssna på kunden och förstå kundens behov. Problemet är att du ofta får en kund på tråden som är oförberedd på att du ska ringa och inte har tid. Då är det viktigt att du är väl förberedd.

Är det bra att jobba som telefonförsäljare?

Att vara bra på att lyssna, kommunicera med kunderna och sälja är viktiga förmågor för en telefonförsäljare. En telefonförsäljare skapar relationer med kunder via telefon i syfte att sälja eller väcka intresse för en vara eller tjänst. Man kan arbeta både med försäljning mot privatpersoner och mot företag.

Är det svårt att sälja genom telefon?

Att vara telefonförsäljare är nog ett bland de svåraste yrken man kan välja. Bara ryktet och myterna kring telefonförsäljare gör det hela svårt. Ofta har du heller inte så lång tid på dig för att få kunden att nappa på ditt erbjudande.

Är det svårt att vara telefonförsäljare?

Om man jobbar med telefonförsäljning är det viktigaste att tänka på hur man skapar kontakt direkt i början. De flesta tycker det är den största utmaningen: att överhuvudtaget få chansen att presentera sitt ärende. Då behöver man vara lyhörd, visa omtanke, förståelse för att man ringer olämpligt och vara taktfull.

Vad krävs för att ett avtal ska vara giltigt om en försäljare kontaktar dig via telefon?

För att ett giltigt avtal ska ingås vid telefonförsäljning krävs att konsumenten skriftligen accepterar ditt anbud. Bekräftelsen av anbudet ska ges i handling eller annan läsbar och varaktig form. Dit räknas papper, e-post, sms och liknande. Konsumentens godkännande ska lämnas först efter samtalet.

Hur många samtal ringer en säljare?

Vi har hört att inbound ska vara en bra metod för det här...) 93 % av framgången i ett säljsamtal kan kopplas till ditt tonläge. Testa dig fram till vad som funkar bäst för just dig men kom ihåg - tonläget är allt. Enligt den här studien har en säljare i snitt 5.1 säljssamtal av kvalitet varje dag.

Hur mycket säljer en telefonförsäljare?

Löneskillnader mellan män och kvinnor
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201624 000 kronor24 900 kronor
201724 500 kronor25 400 kronor
201825 400 kronor25 600 kronor
201927 100 kronor29 100 kronor

Vad är telemarketing?

Telemarketing används för många olika ändamål, bland annat för kundtjänst och försäljning. Men det är inte bara försäljning av enskilda produkter som utförs. Telemarketing handlar ofta snarare om prenumerationer, inbjudningar, besöksbokningar och uppföljningar efter reklamutskick.

Relaterade inlägg: