Vad gör man om man hittar nycklar?

Innehållsförteckning

Vad gör man om man hittar nycklar?

Vad gör man om man hittar nycklar?

Upphittade nycklar Hittar du nycklar kan du lämna dem på närmaste polisstation. Om nycklarna är märkta med stöldskyddsbricka eller annan id-märkning - följ instruktionen på märkningen.

Vad gör man om man tappat sitt körkort?

Körkort

  1. Borttappat körkort anmäler du till polisen i e-tjänsten för förlustanmälan.
  2. Stulet körkort anmäler du till polisen i e-tjänsten för stöld, inbrott och inbrottsförsök.
  3. Borttappat eller stulet körkort ska du även anmäla till Transportstyrelsen i e-tjänsten på Transportstyrelsens webbplats.

Hur lång tid tar det för att få ett körkort?

  • Vid namnbyte skickar Transportstyrelsen automatiskt en grundhandling till den adress där du är folkbokförd. ... Vi skickar automatiskt ut en ansökningsblankett för nytt körkort (grundhandling) cirka 2-3 månader innan giltighetstiden går ut.

När ska man förnya sitt körkort?

  • Förnya sitt körkort. Om man har körkort ska detta förnyas vart tionde år. På ditt körkort står det när det går ut, d.v.s. när du måste ansöka om ett nytt körkort. Du måste även ta ut ett nytt körkort om ditt gamla körkort blivit förstört, förlorat eller om något på körkortet ändrats – till exempel om du bytt namn eller om någon behörighet ...

Hur ska du anmäla ditt körkort till Transportstyrelsen?

  • Om ditt körkort har kommit bort eller blivit stulet ska du anmäla det till Transportstyrelsen. Körkort - Förlustanmälan. Transportstyrelsen skickar ut en ansökningsblankett (grundhandling) för körkortsförnyelse till den adress där du är folkbokförd.

Har du ett giltigt körkortstillstånd?

  • Du behöver ett giltigt körkortstillstånd för att få övningsköra och göra körkortsprov. Det gäller både första gången du tar körkort eller om du redan har körkort men ska ta en ny körkortsbehörighet. Välj den behörighet som du är intresserad av och läs mer om hur du ansöker och vilka krav som gäller.

Relaterade inlägg: