Vad gör man om man blir kär i någon annan?

Innehållsförteckning

Vad gör man om man blir kär i någon annan?

Vad gör man om man blir kär i någon annan?

Rannsaka dig själv och agera inte på känslan som drar iväg med dig. - Om man känner sig själv väl och vet hur man fungerar känslomässigt, kan man förhålla sig sakligt till förälskelsen, säger Leif.

Vad gör man om man är kär?

Det kan till exempel kännas varmt, härligt eller pirrigt. Du kan känna dig pigg, modig och lycklig, eller lugn och nöjd. Du kan också känna dig blyg och nervös. Du kanske tänker så mycket på den eller dem som du är kär i att du får svårt att koncentrera dig eller tänka på annat.

Varför blir jag kär i andra?

När det handlar om förälskelse eller åtrå är det något som kan uppstå snabbt, för vissa oftare än andra. Det handlar såväl om hormoner som om vår personlighet och historia. ... Det uppstår snabbt men kan också lägga sig snabbt, då det tar mycket energi för kroppen att vara förälskad.

Kan man vara för kär?

Att vara kär kan kännas på många olika sätt. Olycklig kärlek kan till exempel bero på att du inte kan vara tillsammans med den du är kär i. Kanske gillar hen en annan person, kanske har ni gjort slut eller kanske har du blivit kär i någon annan än den du är ihop med. Det kan göra ont att vara olyckligt kär.

Kan man bli kär på nytt i samma person?

Det finns inget som hindrar att du är förälskad i en, känner djup kärlek till någon annan och har lustkänslor för en tredje. Kan man bli förälskad i samma partner igen? Det är komplicerat, för det är styrt av vårt belöningssystem. ... Därför är det oerhört svårt att vara förälskad i samma person hela tiden.

Relaterade inlägg: