Hur man dödar myror inomhus?

Innehållsförteckning

Hur man dödar myror inomhus?

Hur man dödar myror inomhus?

Så bekämpar du myror inomhus – 8 miljövänliga knep

  1. Såpa. Myror dras till sött spill som socker, saft, smulor och läsk. ...
  2. Kanel. Myror gillar inte den starka doften av kanel, så ett tips är att hälla ut lite där du vill bli av med krypen. ...
  3. Ättika. ...
  4. Äggskal och salt. ...
  5. Bakpulver. ...
  6. Gnid med pepparmynta. ...
  7. Renfana. ...
  8. Vattna rikligt.

Varför kommer myror in i huset?

De söker sig gärna inomhus då blomningen i naturen inte hunnit komma i gång ännu. Då skickar de ut särskilda arbetare för att leta föda, och hittar de något lägger de ut ett doftämne så de andra myrorna kan komma efter. En enda liten saftfläck kan snabbt locka till sig horder av myror då de gillar sött.

Varför får man Svartmyror inomhus?

Mat eller fukt lockar till sig svartmyror. Låt inte mat och vatten till husdjur bli stående framme. Våttorka golven regelbundet så blir du av med myrornas doftspår. ... Har man svårt att bukt på myrornas närvaro kan problemet fortgå under en längre tid.

Vad gör MYRR?

Myrr Extra utrotar myrboet snabbt och smidigt - Produkten fungerar genom att myrorna äter av sockerbetet och tar med sig det till boet, där yngel och drottning utfodras. Hela boet är därefter utrotat inom 7-14 dagar. Effektivt mot alla myrbon men högst effektivitet mot svartmyror.

Kan myror skada huset?

Hästmyran är Europas största myra och blir 6-19 mm. Den finns i större delen av Sveriges skogsområden, företrädelsevis i barrskog. Om den väljer att bosätta sig i ett hus kan det bli en begränsad skada i träkonstruktionen vilket kan medföra minskad bärighet i de delar där de gnager ut sitt bo.

Relaterade inlägg: