Får man skjutsa någon på en flakmoped?

Innehållsförteckning

Får man skjutsa någon på en flakmoped?

Får man skjutsa någon på en flakmoped?

Är det lagligt att skjutsa på en flakmoppe? ... Det är inte tillåtet att skjutsa någon på flaket på en flakmoppe. Enligt lagen skall en passagerare sitta på en plats som är avsedd för passagerare.

Får man åka moppe med cykelhjälm?

Krav på hjälm Du måste ha hjälm när du kör moped. Passagerare som inte har fyllt sju år kan använda annat lämpligt huvudskydd, till exempel ridhjälm, skidhjälm eller cykelhjälm. Du behöver inte använda hjälm i tre- eller fyrhjulig moped med karosseri om du istället använder bilbälte.

Är det olagligt att ha trimrör?

Röret är " godkänt " för användning inom EU om det levereras med intyg. Men är inte lagligt att köra med monterat innan du har besiktat mopeden med röret.

Får man skjutsa på Elsparkcykel?

Kör du i mörker ska elsparkcykeln ha fram- och baklyse samt vara utrustad med reflexer. Om den som kör är yngre än 15 år krävs hjälm, men vi rekommenderar att alla som cyklar ska använda ett huvudskydd. Du får inte skjutsa någon på en elsparkcykel.

Får man köra klass 2 moped på cykelbana?

Du ska därför köra din tvåhjuliga moped klass IIcykelbana, såvida inte cykelbanan har en tilläggstavla under vägmärket för påbjuden cykelbana där det står "ej moped". Trehjuliga mopeder klass II får köras på en cykelbana med lite trafik och tillräcklig bredd om särskild försiktighet iakttas.

Relaterade inlägg: