Vad gör man i Ottenby?

Innehållsförteckning

Vad gör man i Ottenby?

Vad gör man i Ottenby?

Ottenby bjuder på vacker natur med mycket betande djur i lösdrift som ger DN exotisk upplevelse, likt svensk safari. Fyren Långe Jan kan bestigas enkelt och ger en känsla av hur viktiga dessa kustmakeringar är. Den fågelintresserade får möjlighet till mycket fågelskådning. Det finns butiker och utställningar.

När kommer fåglarna till Ottenby?

22 maj kl. 10 - 17 Gratis! Nu i slutet av maj kan det dyka upp ovanliga fågelarter i Ottenby naturreservat. Ta chansen att förhoppningsvis både få se och få höra dessa arter tillsammans med Christian Cederoth.

Vad heter fågelstationen på södra Öland?

Här på Ölands södra udde har vi bedrivit forskning kring fåglarna i vår natur sedan 1940-talet.

Vad heter Sveriges östligaste fågelstation?

Det ornitologiska nätverket Strandskatorna har fått ett stipendium på 20 000 kronor och låter hela summan gå till Sveriges nordligaste och östligaste fågelstation på Haparanda Sandskär.

Vilka fåglar kan man se i Ottenby?

De fyra vanligaste arterna i fångsten är rödhake (medel 1972-2019: 4185), kärrsnäppa (medel 1972-2019: 2581), kungsfågel (medel 1972-2019: 2453) och lövsångare (medel 1972-2019: 2101).

När kommer fåglarna tillbaka till Öland?

Så fort som isen och snön släpper sitt grepp kommer större strandpipare och strandskata, och simänder som stjärtand, bläsand och kricka samlas i grunda havsvikar. De första tranorna och storspovarna dyker upp, och om Kalmarsund ligger isfritt så inleds ejdersträcket i senare delen av månaden.

Var ligger Sandskär?

Naturreservatet Haparanda Sandskär ligger i Malifjärden och gränsar till nationalparken Haparanda skärgård. Två öar ingår i reservatet, Letto och Ylikari.

När Ringmärker man fåglar?

Det innebär att fåglar ringmärks på exakt samma sätt året om, år efter år. – Trädgården ser likadan ut, vi har lika många nät som står på samma ställen och våra rutiner ser likadant ut år efter år mellan 15 mars och 15 november, med ett uppehåll under sommaren. Vi startar strax innan soluppgången och avslutar vid elva.

Relaterade inlägg: