Vad gör man på HIA?

Innehållsförteckning

Vad gör man på HIA?

Vad gör man på HIA?

Vi vårdar dig som har hjärtproblem i form av hjärtinfarkt, instabil kärlkramp, hjärtsvikt, allvarliga hjärtrytmrubbningar eller andra akuta tillstånd. Vi som arbetar här är läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. Vi samarbetar nära med kurator, sjukgymnast och dietist.

Vad är HIA vård?

Om avdelningen På MIVA vårdas patienter med medicinska tillstånd i behov av intensivvård. ... På HIA vårdas patienter efter genomgången hjärtinfarkt, svårare former av hjärtsvikt eller när hjärtat inte slår i en normal rytm.

Vad är IMA avdelning?

På akutsjukvårdens intermediärvårdsavdelning tar vi hand om patienter som är för sjuka för att vårdas på vanlig avdelning, men som inte behöver intensivvård. Vi vårdar patienter med akuta sjukdomstillstånd som kräver hög övervakning och avancerad behandling med andningsunderstöd och läkemedel.

Vad står CIVA för?

Centrala intensivvårdsavdelningen 70 H (CIVA), är en specialavdelning för svårt sjuka patienter som kräver noggrann övervakning, avancerad behandling och omvårdnad.

Vad räknas som intensivvård?

På en intensivvårdsavdelning där det är högre personaltäthet och en högteknologisk miljö vårdas patienter som behöver ha mer noggrann övervakning än vad som kan ges på en vanlig vårdavdelning. Intensivvården är en av de mest resurskrävande formerna av sjukvården.

Vad är skillnaden mellan IVA och Ima?

IMA NÄL är organisationen sådan att patienter med utökat vårdbehov kan vårdas om de ej är i behov av kontinuerlig övervakning av 1 personal. Dessa patienter bör då vårdas på IVA. Intermediärvårdsavdelningen, IMA, är organisatoriskt en del av intensivvårds- verksamheten. ... Samråd med koordinator på IVA/IMA ang.

Vad är intermediär vård?

– Lackmustestet är när en patient blir sämre på en vanlig vårdavdelning eller ska skrivas ut från intensivvårds - avdelningen. Är patienten för sjuk för en vanlig vårdavdelning, men inte i behov av full intensivvård, handlar det om intermediärvård.

Vad är IVA avdelning?

Hit kommer patienter som behöver övervakning och behandling dygnet runt i samband med mycket svåra sjukdomstillstånd.

Relaterade inlägg: