Varför Specialistmödravården?

Innehållsförteckning

Varför Specialistmödravården?

Varför Specialistmödravården?

Till specialistmödravården kommer du som behöver extra vård och behandling under din graviditet, till exempel på grund av högt blodtryck, diabetes eller tvillinggraviditet.

Vad gör man på inskrivning hos MVC?

Vid inskrivningen träffar du oftast den barnmorska som kommer att följa dig under graviditeten. Du och barnmorskan pratar om vad som är bra att tänka på för att du, din eventuella partner och fostret ska må bra under graviditeten. Var inte rädd för att fråga – barnmorskorna har hört det mesta förut.

När får man gå till Specialistmödravård?

Du kan behöva gå till specialistmödravården om du har någon sjukdom eller annat som kan påverka graviditeten eller förlossningen. Det kan vara om du till exempel har högt blodtryck, diabetes eller tidigare har fött barn för tidigt.

Vad är SMVC?

Specialistmödravård SMVC Specialistmödravård finns på alla sjukhus i länet. Här arbetar gynekologer och barnmorskor med vana av förlossningsvård. På SMVC görs både rutinundersökningar och kontroller vid graviditetskomplikationer.

Vad kan man se på ett ultraljud i vecka 12?

Fakta om tidigt ultraljud Ultraljuden erbjuds från att kvinnan gått 12 hela graviditetsveckor. Tidpunkten är vald eftersom det är då man kan göra en adekvat datering och upptäcka missbildningar.

När ska man lämna in Moderskapsintyg?

När en patient är gravid ska hen ett intyg om graviditet (ibland kallat moderskapsintyg) av hälso- och sjukvården. Intyget behövs om föräldern begär ersättning innan barnet är fött.

Relaterade inlägg: