Vad gör ett IT företag?

Innehållsförteckning

Vad gör ett IT företag?

Vad gör ett IT företag?

Vad är en IT konsult? En IT konsult är ett väldigt brett område och är inte bara det klassiska folk kanske tror: programmering. ... Som IT konsult så blir du uthyrd till ett företag och jobbar då ofta på plats hos kunden. Kunden debiterar då varje timme du jobbar mot konsultbolaget som sedan betalar ut din lön.

Varför är man konsult?

Att vara konsult innebär att du oftast har din arbetsplats hos olika kunder, och på så sätt skapar dig bred och värdefull arbetslivserfarenhet och kunskap. Du träffar mycket människor, får lära känna olika företag eller områden, och hela tiden bygga på din kompetens och erfarenheter.

Vad tjänar en IT konsult i Stockholm?

Akavias lönestatistik 2020 för IT-akademiker visar att medianlönen för nyexaminerade är 32 000 kr. Efter 6-10 år i yrket är medianlönen 44 550 kr och 16-20 år efter examen är medianlönen 51 000 kr.

Hur är det att jobba som konsult?

Att jobba som konsult innebär att du är egen företagare eller anställd av oss (eller annat bemanningsföretag) men uthyrd till ett annat företag där du också arbetar. Vi i egenskap av bemanningsföretag betalar ut din lön, försäkrar dig och ser till att du får en dedikerad konsultchef under hela din anställning.

Relaterade inlägg: