Vad kan man göra med mexitegel?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra med mexitegel?

Vad kan man göra med mexitegel?

Nedan berättar vi hur du går tillväga för att måla om din fasad på ett snabbt och smidigt sätt....Måla om hus av mexitegel – steg-för-steg

  1. Tvätta rent fasaden. Det allra första du måste göra är att tvätta rent fasaden. ...
  2. Gå på med första strykningen. ...
  3. Gör en sista strykning.

Vad är mexitegel gjort av?

Det framställdes inte av bränd lera som vanligt tegel, utan av en blandning av sandsten, kalk och vatten. Det salufördes som ett underhållsfritt och frostbeständigt fasadmaterial och blev snabbt populärt. Varumärket Mexi kom under materialets mest populära tid att bli i princip synonymt med kalksandsten.

Hur görs mexitegel?

Vid tillverkning av mexisten användes i Kvarntorp kalksandsten, som bröts i gruvor 40 meter under jord. Av denna gjordes en massa som pressades i formar och utsattes för högt ångtryck för att sedan huggas till tegelstensmått. Mexisten har ofta samma funktion som murtegel.

Är mexitegel bra?

Underhållsfri och frostsäker Argumentet för mexisten är att den är underhållsfri i jämförelse med trä och puts. Vidare att den är hållbar och är frostsäker, vilket inte alltid ett tegel av sämre kvalitet är. Tidens gång kan ibland ge återupprättelse. Mexisten tillhör onekligen en byggnadsepok i svensk bygghistoria.

Vilken färg passar till mexitegel?

"Rätt grå" nyans till denna vita mexitegel tror jag blir stilrent(kanske inte så livat iof...) och mkt fräscht!

Kan man måla på mexitegel?

Ja visst kan du måla på mexitegel. Använd Alcro Kalk, en färdig kalkfärg för inom- och utomhusmålning. Om du har fler frågor eller indrar över någonting annat kring målning eller våra produkter är du välkommen åter.

När kom mexitegel?

Den rundhuggna MEXI-stenen började tillverkas först 1972, sju år efter att den första MEXI-stenen kom ut på marknaden. Att hugga ytorna på kalksandstenen var från början en svensk idé och har sedan blivit omåttligt populärt att använda på hus runt om i världen.

Hur miljövänligt är tegel?

Tegel som används som mursten är till 100 % naturmaterial. Minst 95 % av tegel kan återanvändas eller återvinnas, och ersätter då nya råvaror. Den lilla del som eventuellt deponeras skadar inte miljön, då tegel inte påverkar jord eller grundvatten.

Finns i tegelstenen?

Produkten tegel består i grunden av lera, sand och sågspån.

Hur länge håller en tegelfasad?

Tegelfogar åldras, armering rostar och kramlor förlorar sin funktion. Tegelfasader, i synnerhet skalmurar, bör därför ses över med regelbundna intervall. Gärna vart tionde år.

Relaterade inlägg: