Varför jobba som stödassistent?

Innehållsförteckning

Varför jobba som stödassistent?

Varför jobba som stödassistent?

Som stödassistent arbetar man med personer som beviljats insatser enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade – LSS. Arbetet innebär att ge pedagogiskt stöd och omsorg för att främja den enskildes förmågor och självständighet.

Vad är Stödbiträde?

Som stödassistent stöttar du och jobbar pedagogiskt med personer som har en funktionsnedsättning. Det kan vara i daglig verksamhet, i sysselsättning eller på gruppboende. ... För att arbeta som stödassistent behöver du utbildning på gymnasienivå med inriktning mot omvårdnad, barn- och fritid eller pedagogik.

Varför jobba på daglig verksamhet?

Verksamheten ska erbjuda den enskilde stimulans, utveckling, meningsfullhet och gemenskap efter dennes önskemål. Ett övergripande mål med insatsen daglig verksamhet är att utveckla den enskildes möjligheter till arbete på kortare eller längre sikt.

Vad gör en Omsorgsassistent?

Som omsorgsassistent kan du arbeta med assisterande vård- och omsorgsuppgifter vid enheter för serviceboende och inom äldreomsorgen. Omsorgsassistenten handleder och assisterar klienterna i de dagliga sysslorna och sörjer för deras hälsa, välfärd och säkerhet.

Relaterade inlägg: