Hur döda husbock?

Innehållsförteckning

Hur döda husbock?

Hur döda husbock?

Det går att bekämpa mindre angrepp av husbock genom att avlägsna och bränna angripet trä, men professionell bedömning och sanering är att föredra för att inte riskera fortsatt angrepp med stora kostnader som följd.

Hur bekämpar man Or?

Bekämpning: Vid angrepp får situationen bedömas från fall till fall. I tillgängligt och/eller frilagt virke utförs bekämpning flödigt med Boracol® 15. Om angreppet dessutom etablerats i dolda konstruktioner kan gasning eller värmebehandling bli aktuell.

Hur blir man av med Or i möbler?

Ett sätt är därför att se till att möbeln hamnar i ett torrt utrymme. Efter något eller ett par år har larverna dött. Ett annat sätt - om nu möbeln tål detta vill säga är att ställa ut den en vecka i sträng vinterkyla. Att komma från plus 20 till minus 30 är tufft för larverna och de dör.

Hur får man bort Trämask från möbler?

En angripen möbel som ställs i ett torrt, uppvärmt utrymme, kommer vara fri från trämask inom 1-2 år. Så tyvärr tar det tid, men det fungerar garanterat. Ett snabbare sätt är att frysa ner virket (eller möbeln) till minus 30 grader, alternativt värma upp det till över 56 grader.

Hur blir man av med Husbock?

Hur man sanerar ett husbocksangrepp varierar beroende på angreppets omfattning och placering i byggnaden, samt hur pass stor skada som redan åsamkats. Man kan till exempel gasa byggnaden med giftgas och/eller ta bort angripet trä. Borttaget trä brukar brännas för att förhindra spridning av husbock.

Relaterade inlägg: