Vad gör man på vårdavdelning?

Innehållsförteckning

Vad gör man på vårdavdelning?

Vad gör man på vårdavdelning?

Kvällar, nätter och helger träffar du läkare vid akut behov samt vid utskrivning. Vi kommer att koppla upp dig till ett övervakningssystem för att se hur ditt hjärta arbetar. Under vårdtiden kommer vi bland annat att mäta ditt blodtryck, ta blodprover och övervaka hur du syresätter dig.

Vad är Uppvak?

När du vaknar efter din operation eller undersökning så övervakas du på en uppvakningsavdelning. Hur länge du är kvar på uppvakningsavdelningen, eller "uppvaket", beror på vilken typ av ingrepp du gjort och hur du mår. När du bedöms vara redo får du komma vidare till vårdavdelningen.

Kan man dö när man är sövd?

Narkos innebär alltid en viss risk, även om den idag är betydligt mindre än tidigare. För en ung, frisk person är riskerna vid sövning mycket liten. När det gäller äldre personer som kanske har problem med hjärtat, hjärnan, blodtrycket eller andningen ökar riskerna både med narkos och med operation.

Vad gör man på intensivvårdsavdelningen?

Intensivvårdsavdelningen är en specialavdelning där vi behandlar svårt sjuka patienter. Dessa patienter behöver speciell övervakning, olika typer av behandlingar och intensiv omvårdnad. Vi finns runt eller i närheten av patienten hela tiden. Vi får lära oss avancerad medicinteknisk utrustning.

Hur lång tid tar en tarmvred operation?

Hur lång tid tar det? Operationen kan ta en eller flera timmar beroende på hur stort ingreppet är. Uppvakning och vård efter operationen pågår i ungefär tre timmar.

Får man kateter vid operation?

En kateter kan behövas om du till exempel ska opereras eller har prostataförstoring. Vissa katetrar används bara när blåsan ska tömmas och tas sedan bort.

Vad är syftet med premedicinering?

PREMEDICINERING. Det är få patienter som efter adekvat information anser sig behöva rogivande läkemedel inför ett ingrepp. För de som ändå har ett sådant behov gör man klokt i att ordna så att patienten får sin premedicinering i så god tid att den hinner göra nytta under den oroliga väntan på operation.

Relaterade inlägg: