Kan man ta Åksjuketabletter mot yrsel?

Innehållsförteckning

Kan man ta Åksjuketabletter mot yrsel?

Kan man ta Åksjuketabletter mot yrsel?

Patienter med känsligt balanssinne kan använda läkemedel mot åksjuka en timme före behandlingen. Dessa läkemedel dämpar balansorganens impulser. De felaktiga impulserna som hjärnan tar emot blir då mindre intensiva.

Kan man ta Postafen mot yrsel?

Meklozin som är ett antihistamin, dämpar innerörats funktioner som har med balansen att göra och ger på så sätt effekt mot illamående och kräkningar. Verkningstiden är ca 12 timmar. Postafen används till vuxna, ungdomar och barn över 6 år vid åksjuka (bil-, buss-, flyg- och sjösjuka).

Varför blir jag yr när jag böjer huvudet bakåt?

Vanliga symtom vid kristallsjuka är yrsel som kommer när du vänder eller vrider på huvudet, så kallad karusellyrsel. Om du sitter upp kan du även känna dig yr när du lutar huvudet framåt eller bakåt. Yrseln brukar vara från några sekunder upp till en halv minut. Den kommer sedan tillbaka när du gör samma rörelse igen.

Kan du få yrsel när du blir äldre?

  • Yrsel hos äldre. Det är vanligt med yrsel när du blir äldre. ... Du kan få yrsel vid plötsliga svåra sjukdomar i blodkärlen, exempelvis hjärtinfarkt eller förändringar i hjärtrytmen. Ibland kan du få yrsel som ett av flera symtom om du får blodpropp i ett blodkärl i hjärnan.

Vad är orsaken till yrsel?

  • En vanlig orsak till yrsel är att balansorganet i innerörat inte fungerar som det ska. Yrsel går oftast över snabbt och är ofarligt även om det är obehagligt medan det pågår. Yrsel kan även bero på att blodtrycket sjunker tillfälligt vid hastiga rörelser.

Varför är det vanligt att bli yr?

  • Att bli yr är ett vanligt symtom som kan bero på många saker. En vanlig orsak till yrsel är att balansorganet i innerörat inte fungerar som det ska. Yrsel går oftast över snabbt och är ofarligt även om det är obehagligt medan det pågår.

Relaterade inlägg: