Vad gör MHC 1?

Innehållsförteckning

Vad gör MHC 1?

Vad gör MHC 1?

MHC klass I har förmågan att binda fragment av proteinmolekyler som härrör från cellens inre miljö. ... Tillsammans med T-cellsreceptorn binder denna till MHC klass I-molekylerna, och håller mördar-T-cellen och målcellen bundna tätt ihop när mördar-T-cellen aktiveras.

Vad gör MHC klass 2?

Vad kännetecknar MHC klass II och dess funktion: Klass II molekylerna finns endast på B-celler och antigenpresenterande celler såsom t ex makrofager och monocyter. Dessa är specialdesignade för att plocka upp fragment av proteiner som cellen tagit upp från omgivningen, t ex genom endocytos eller fagocytos.

Vad gör T hjälparceller?

Hjälpar-T-celler samverkar t e x med B-celler för att producera antikroppar mot tymusberoende antigen och med andra undergrupper av T-celler för att utlösa en rad olika cellförmedlade immunreaktioner.

Vad är Antigenpresentation?

Ett skeende där antigen uppträder så att lymfocyter kan bekanta sig med det. Presentationen sker med hjälp av speciella celler, antigenpresenterande celler (APC), som ibland måste bearbeta antigenet f ör att det skall kännas igen.

Relaterade inlägg: