Vad gör piketen?

Innehållsförteckning

Vad gör piketen?

Vad gör piketen?

Piketens uppgift är att ta hand om de insatser som anses för farliga för vanlig polis, eller där det krävs specialistkompetens som bara piketen har. Ofta på uppdrag av andra inom polisen och rättsväsendet.

Vad är ärftlighet vid bröstcancer?

  • Ärftlighet vid bröstcancer. Det har uppskattats att 5–10 procent av bröstcancerfallen beror på ärftlig benägenhet. Bröstcancerns ärftlighet har varit föremål för livlig forskning under de senaste åren. Nu för tiden känner man till två gener som klart ökar risken för bröstcancer: BRCA1 och BRCA2.

Varför är metastaser från lungcancer vanligast?

  • 1 Vanligast är att metastaser från lungcancer finns i hjärnan, skelettet eller binjure. 2 Metastaser från tjocktarmscancer uppkommer oftast i lymfkörtlar och levern. 3 Metastaser från prostatacancer uppkommer oftast i skelettet. 4 När bröstcancer ger fjärrmetastaser finns de oftast i skelettet men kan också uppstå i lungorna, levern och hjärnan.

Vad påverkar uppkomsten av bröstcancer?

  • Det man vet är att hormonella faktorer påverkar uppkomsten av bröstcancer. Om menstruationerna har börjat vid tidig ålder eller om klimakteriet kommer sent är risken för bröstcancer något förhöjd. Barnlöshet eller första förlossning först efter 30 års ålder ökar risken för bröstcancer.

Relaterade inlägg: