Vad har Livsmedelsverket för uppgift?

Innehållsförteckning

Vad har Livsmedelsverket för uppgift?

Vad har Livsmedelsverket för uppgift?

Livsmedelsverkets uppgift är att värdera, hantera och kommunicera nyttan och riskerna med maten för att alla konsumenter ska få bra matvanor, ha säker mat och bra dricksvatten, och inte bli vilseledda om vad maten innehåller. I arbetet ska myndigheten integrera miljöaspekter och därmed bidra till ett hållbart samhälle.

Varför skapades Livsmedelsverket?

Livsmedelsverket (före 2001: Statens livsmedelsverk, förkortat SLV) är i Sverige en statlig förvaltningsmyndighet för livsmedelsfrågor med uppgift att i konsumenternas intresse arbeta aktivt för säkra livsmedel, redlighet i livsmedelshanteringen och bra matvanor.

Vilka ligger bakom Livsmedelsverket?

Vi är en statlig myndighet och på många av våra sidor anges vilka vetenskapliga källor vi använder. Du kan läsa mer om Livsmedelsverkets verksamhet och uppdrag på vår webb. Välkommen igen om du har fler frågor.

Varför kan man lita på Livsmedelsverket?

Väga samman forskning för säkra underlag Om många studier visar på liknande slutsatser finns det starka vetenskapliga bevis, evidens. Livsmedelsverket tar alltid stöd i sammanvägd forskning när vi utformar våra råd. Det är förstås också viktigt att bedöma studiernas kvalitet.

Varför är Livsmedelsverket en säker källa?

våra webbsidor är skrivna av flera olika experter hos oss på Livsmedelsverket. Du får helt enkelt ange Livsmedelsverket som källa och ange webbadressen så man ser när du läste texten och exakt på vilka sidor du läste. Vi är en statlig myndighet och på många av våra sidor anges vilka vetenskapliga källor vi använder.

Varför ska man lita på Livsmedelsverket?

Väga samman forskning för säkra underlag. Om många studier visar på liknande slutsatser finns det starka vetenskapliga bevis, evidens. Livsmedelsverket tar alltid stöd i sammanvägd forskning när vi utformar våra råd. Det är förstås också viktigt att bedöma studiernas kvalitet.

Är Livsmedelsverket en oberoende källa?

Du får helt enkelt ange Livsmedelsverket som källa och ange webbadressen så man ser när du läste texten och exakt på vilka sidor du läste. Vi är en statlig myndighet och på många av våra sidor anges vilka vetenskapliga källor vi använder. Du kan läsa mer om Livsmedelsverkets verksamhet och uppdrag på vår webb.

Relaterade inlägg: