Vad är typiskt för 1990 talet?

Innehållsförteckning

Vad är typiskt för 1990 talet?

Vad är typiskt för 1990 talet?

Under slutet av årtiondet var Trance och House mycket populärt. Även Gangstarap och Hardcore var populärt, och en datorspelskultur växte fram. Inom astronomin lyckades man för första gången upptäcka planeter som kretsar runt andra stjärnor än solen. Byggstilen var i slutet av 1990-talet ofta med stål och glas.

Vad hade man för jeans på 90-talet?

Acne lanserade jeans med röda sömmar Ett av de tydligaste jeansminnena från 90-talet var då Acne började tillverka jeans med röda sömmar. De kastade vi oss över!

Vad hade killar på sig på 90-talet?

90-talskläder på killar präglas av läder, jeans och solglajor. Men missa inte den viktiga detaljen om du ska ha hängselbyxor... Får du inte nog att nostalgitrippar kring killars 90-talsstil?

Hur var det att vara ung på 90-talet?

90-talet - Generationerna. De saknar jobb och kan inte flytta hemifrån. Föräldrarna är skilda och miljön är redan körd. Kanske är det därför de värnar kärnfamiljen, det lilla livet, och kallas Generation Ordning.

När var v jeans populära?

Företaget hade som mest 30 butiker i hela Sverige och var mycket populära bland ungdomar framför allt under 1970-80-talen. Deras mest kända produkt kom att bli de så kallade v-jeansen. 1995 övergick företaget till andra ägare.

När blev trasiga jeans mode?

Det var i slutet av 1980–talet. Sedan slog de över i sin motsats och blev hysteriskt spetsiga. De som hade vant sina fötter vid att flyta ut utan motstånd fick tvinga in dem i alltför smala fodral, en omständighet som orsakade en smärtfylld och trippande gång hos städernas eleganter. Den som vill vara fin får lida pin.

Hur sminkade man sig på 90-talet?

Allt blev mycket neutralare i sminket på 90talet, i jämförelse med 80talet. Man skulle ha matta skuggor i jordnära färger, dom skimmriga skuggorna kom först i slutet av 90talet. Det blev populärt att plocka ögonbrynen, i det här fallet var Pamela Anderson en stor inspiration.

Relaterade inlägg: