Vad är 60 talet känt för?

Innehållsförteckning

Vad är 60 talet känt för?

Vad är 60 talet känt för?

11 februari 1963: Den brittiska popgruppen Beatles slår igenom då de lanserar sin andra singel: Please Please Me. 22 november 1963: USA:s president John F. Kennedy mördas i Dallas, Texas i USA. ... : amerikanska Apollo 11 genomför den första bemannade landningen på månen.

Vad hade man på sig under 70 talet?

70- talet: Precis som flickornas kläder använde kvinnan långa klänningar i syntetmaterial. Man blev mer inspirerad av hippiekulturen och hårband bestående av tyg- remsor förekom mycket. Under 70talet kom inspirationen från många olika håll bland annat från hippierörelsen, feminismen och medborgarrättsrörelsen.

Vilka nya stilar kom på 60 talet?

Under året 1965 började rockmusiken att ta form. Sådana former inkluderar psychedelic rock, garage rock, blues, progressive rock och surf rock som anses som dess mest berömda slag. Surf rock karaktäriseras av att vara nästan helt instrumentell och med en tung användning av reverbet på gitarrerna.

Vad hade man på sig förr?

Förr i tiden syddes kläder för hand. Idag tillverkas alla de kläderna vi köper på fabriker. På 1800-talet började män och kvinnor klä sig mer olika. Kvinnornas mode blev det mjukt och färgglatt medan männens var grövre och enklare.

Hur var samhället på 60-talet?

Utvecklingen inom teknik var snabb och påtaglig och ute i världen var mycket på gång som skulle komma att påverka även Sverige. Men samtidigt var en hel del vid det gamla. Sverige stod med en fot i moderniteten och en i värderingar som gjorde att en flicka som höll en pojke i handen på skolgården kunde få sänkt betyg.

Hur såg kläderna ut på 70-talet?

Åtsittande kläder byttes ut mot pösiga Det blev också populärt att rulla upp skjortärmarna och bära tröjor som visade axlarna. Det blev även populärt med kläder som skulle framhäva kroppens kurvo, exempelvis kavajer med axelvaddar och nederdelar som markerade midjan på både män och kvinnor.

Hur hade man håret på 70-talet?

1970-talet – Mittbena och naturligt svall Det är proteströrelsernas tid, hippie-rörelsen och Woodstock-festivalen 1969 har bidragit till modet. Många låter håret växa fritt, gärna med mittbena, så att det hänger ner på ryggen, eller flätar det. Men det är också en tid för disco och discofrisyrer.

Vilka artister var populära på 60 talet?

Artister som The Beatles, The Supremes, Jimi Hendrix, Janis Joplin och The Rolling Stones regerade topplistorna och spelades flitigt på radion.

Vad var viktigt med 80 och 90 talets musik?

Punken började tillta i popularitet på en bredare front än tidigare och produktionen av skivor blev allt bättre rent ljudmässigt. Rockgenren blev mer och mer melodisk, något som dessutom gällde hårdrocksbanden som började sträva efter hits på samma villkor som andra rock- och popband på marknaden.

Relaterade inlägg: